Bra start, sämre slut och en god muffins

Målrik höstpremiär där Dalsjöfors GoIF stod för motståndet.

Månstad inledde matchen ganska defensivt, enligt planen, så Dalsjöfors fick rulla på egen planhalva i sin uppspelsfas. När vi sedan fick tag på bollen spelade vi upp bra och skapade chanser. Det var en jämn inledning på matchen, men MIF drog det längsta stråt. Vi har ju en förmåga att inleda knackigt, få några mål i baken och sedan jobba oss in i matchen. Idag var det tvärtom! Vi var med från början och stod upp bra mot ett fysiskt och tufft Dalsjöfors. Det gav oss ledningen i 16:e minuten. Mange tog ett snabbt inkast och Marcus M vände in mot mål. Snabbt var tre grönklädda spelare där och mosade honom lite fint mellan sig. Bollen hade Marcus dock hunnit peta fram till Lillstins som gick hårt på boll och fick den med sig så han kunde sätta 1-0 vid första stolpen.

10 minuter senare drev Marcus M upp mot mål och fick en frispark med sig då de grönklädda var allt för hårda i sin uppvaktning av honom. Mange la upp bollen några meter utanför straffområdets vänstra hörn. Efter att muren ställt sig på plats klev han fram och klippte till med ett lågt skott, som skruvade sig förbi muren. Målvakten slängde sig men bollen studsade ner en halvmeter innan honom och bytte därigenom bana. 2-0 och ytterligare ett mål för vår frisparksspecialist.

Vi hade gott kunnat sätta punkt där, men tyvärr är ju fotbollsmatcher betydligt längre än trettio minuter. Den återstående timmen blev målrik och det började med att Dalsjöfors knappade in till 2-2 inom loppet av 4 minuter. I matchminut 41 hade Bonnen räddat ut ett skott till hörna. Även på den var Bonnen först fram med ena handen, men en grönklädd var tuffast på returen och kunde därigenom sätta 2-1. Halvleken avslutades sedan med en frispark någon meter in på vår planhalva. Bollen lyftes mot vårt straffområde och någonstans fick bollen en liten touch så att den skarvades in vid bortre stolpen. MIF hann sedan knappt slå avsparken innan det var avblåst för halvtidsvila.

Nåväl, vi var ändå med i matchen och kämpade hårt, så varför skulle vi inte kunna återta ledningen? Psykologiskt är det tufft att tappa en ledning, speciellt precis innan halvtidsvilan. Det man sedan definitivt inte vill ha är ytterligare ett snabbt mål i baken, vilket var precis vad vi fick. Halvleken var inte mer än tre minuter gammal när Dalsjöfors hade lyckats vända matchen och satt 2-3 på resultattavlan, även denna gång på en fast situation. På en frispark skarvades bollen ner och in i nät. I 53:e kom dessutom 2-4, på en frispark som i stort liknade Manges 2-0-mål: låg frispark som studsar och ställer målvakten.

I 57:e kom så äntligen nästa MIF-mål! Mange la en frispark vid mitten av offensiv planhalva. Målvakten kastade sig ut, men Bror var först på boll och nickade bestämt in reduceringen 3-4. Dalsjöfors fick dock snabbt det psykologiska övertaget åter genom ett mål bara minuterna senare. Ett inkast följdes av ett inspel, där vi inte fick undan bollen ordentligt. Istället fick en dalsjöforsspelare tag i bollen och han kunde smacka in 3-5.

Tre mål upp och Ivarsson fick dessutom sitt andra gula kort, vilket gav de tio MIF-spelarna på plan en något övermäktig uppgift. Månstad stod dock fortfarande upp bra, och båda lag skapade chanser sista trettio, där Dalsjöfors dock stod för majoriteten, av förklarliga skäl. I 74:e kom en dalsjöforsspelare fri på högerkanten, men skottet satte han strax utanför stolpen. I 76:e la Mange en hörna, på vilken Marcus M drog till med ett volley-skott på. Bollen rensades dock undan på mållinjen av en stolpmarkerande dalsjöforsare. Två minuter senare la Mange ytterligare en hörna, där Pontus gick på nick, men där bollen gick strax utanför stolpen.

Sista målet för matchen stod istället Dalsjöfors för. Yttermittfältaren kom fri på högerkanten och kunde sätta bollen lågt i bortre. Så var slutresultatet, 3-6, satt. Sista 3 minuterna var det sedan spel 10 mot 10. Pontus hade fällt en grönklädd vid mittplan, som valde att följa upp det med några inte så väl valda ord. Gult kort till Pontus för brytningen och rött för dalsjöforsaren. Spelmässigt skedde det dock inte mycket mer i matchen, utan det var bara att konstatera att poängen uteblev för vår del. Nåja, efter matchen lyckades jag i alla fall knipa sista muffinsen från kiosken – alltid något!

För att summera så var det resultatmässigt en klar seger till Dalsjöfors, men spelmässigt var det betydligt jämnare än så. Kämparglöden tar vi med oss till nästa match, vilken är redan nu på måndag 17/8 kl. 18.45 på Lundavallen. Vi möter serieledande Äspered borta och då blir det upp till bevis.

Innan dess är det ju dock Semefterfest i Parken! Imorgon (lördag) kväll är det dags att fira av semestern med oss. Fint väder är beställt – ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.