Bra spel, sämre utdelning

Ska vi fatta oss kort så såg matchen borta mot Ljungsarp ut såhär från MIF:s sida: Mycket fart framåt, gott om anfall och chanser men snålt med mål.

Det tog bara 11 minuter för Ljungsarp att skapa sig en 2-0-ledning. Vi visste att Ljungsarp skulle vara vassa på fasta situationer och det fick vi bekräftat redan i minut 6. De fick en frispark vid mittplan varifrån bollen lades ner mot mål. Ljungsarps Linus Selin tog ner bollen, vände upp och skottade in ledningsmålet.

de-skottar-i-mal

I 11:e minuten var det sedan Tim Edgren som vräkte sig fram på en skottretur och fick upp bollen i nättaket. En bekväm ledning för Ljungsarp och Månstad fick en tuff utmaning att hålla uppe matchtempot medan Ljungsarp hellre fokuserade på fasta situationer. Med 26 minuter på klockan kom så äntligen utdelningen! Marcus M vann boll på mittplan och la bollen i djupet till Mange. Målvakten rusade ut och Mange petade förbi, men fick bollen lite långt ifrån sig. Han hann dock ikapp bollen precis innan kortlinjen och får in bollen till Nisse, som ensam kunde bredsida in reduceringen, 2-1.

Efter dryga halvtimmen stod sedan båda målvakter för fina räddningar. I 31:a minuten drog Johan till med en benparad efter att en blåklädd skottat lågt som resultat av en hörna. I 35:e minuten fintade sig sedan Mackan J igenom ljungsarpsförsvaret och skottet räddade Daniel Oskarsson med fötterna. Mange plockade upp returen och skottade inåt från dålig vinkel. Daniel J gick på boll men nådde inte fram. I halvtid beklagade han sig sedan över att han skulle nått fram och styrt in bollen om bara det manliga attributet hade varit storleken större…

Med minuten kvar av första halvlek var kvitteringen oerhört nära. Daniel J spelade snett inåt-bakåt till David. Han och en ljungsarpsspelare sträckte sig mot bollen samtidigt men det var David som nådde först och skottade. Bollen gick mot mål men snuddade utsidan av stolpen. I paus summerade sedan Janne att ”vi hade lett den här *piiip* matchen om vi hade förvaltat våra chanser!” och visst var det så!

I första halvlek hade Gurra klivit av och Daniel Magnusson klivit in på vänsterbacken. Strax före halvtidsvilan fick Marcus M kliva av med smärta i foten och vaden och Ivarsson gick in. Bror hade känningar i ryggen och Michel kom in på högerbacken.

Det blev en seg start på den andra halvleken. Efter en miss i uppspelet i minut 52 plockade ljungsarpsspelarna upp bollen och sen sa det bara smack så hade Lars Gabrielsson satt 3-1 bakom en chanslös Johan. Fem minuter senare spelade David i djupet till Nisse som kom fri mot målvakten. Han försökte peta förbi men Oskarsson lyckades grabba tag i bollen. Situationen var ganska talande för hela matchbilden: MIF hade fart framåt och skapade chanser, men mål blev det inte många. Ljungsarp var desto effektivare på att förvalta sina chanser, vilket blev matchavgörande.

Ytterligare en bra chans i matchminut 60, då Daniel M slängde sig med huvudet först för att nicka in bollen på hörna, men Oskarsson fick fingrarna på bollen och lyckades då ändra bollbanan så pass att Daniel inte fick pannan på bollen.

daniel-kastar-sig-fram-pa-horna

Ytterligare fem minuter och Mackan J spelade sig igenom försvaret med hjälp av Mange. Skottet tog dock ribba ut. Pontus, som huserat i backlinjen under matchen gick ut för en snabb vila och Gurra kom in igen. Med tio minuter kvar gick Pontus in igen, denna gång i anfallet, och Daniel J gick ut. Vi gick ner på trebackslinje (Daniel M klev upp) men vad MIF än hittade på verkade en blågul seger helt enkelt inte meant to be.

Med 6 minuter kvar av matchen fick vi frispark i ett perfekt ”Mange-läge”: Mange klev fram och bjöd på ett snyggt frisparksmål då han smackade in 3-2. Mer än så blev det dock inte i utdelning för MIF och när 90 minuter gått var den bittra förlusten ett faktum.

På lördag, 24/9 kl. 15.00 är det dags för bortamöte mot Dannike. Kom till Dannehov och heja fram MIF till seger!

Fler bilder från matchen:

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.