Bôsabollar, pensionärer och mål!

Regnet hade lättat något när bilarna började fylla på i backen upp till Månstadparken. Med två förluster i bagaget, den ena tyngre än den andra, kändes en seger nästan som ett måste för att bryta en hotande negativ trend. Ingen press alltså, inte alls, i kvällens match mot Sjötofta.

Månstad började matchen bra, rullade boll och skapade mycket framåt. Som en riktig Niclas Holmgren (sportkommentator) satt Bror på bänken och mässade ”Det är mål! Det är inte mål!”. Men förr snarare än senare blev det just mål på en i raden av chanser. I 11:e minuten spelade Daniel J in till Marcus J, som ryckte igenom backlinjen och fintade sig förbi Anton Nilsson i sjötoftamålet. Därefter blev det ett enda trassel och domaren blåste av för hands. Straffen tog Daniel J hand om, och det var ingen tvekan när han smackade in bollen i Nilssons vänstra hörn. 1-0 till Månstad och fler mål skulle det bli.

I 13:e minuten bôsade (Gurras ordval, inte mitt) Michel in 2-0. Fyra minuter senare var det dags för Michel igen! Det började med att Marcus J satte fart och tog sig ner i Sjötoftas straffområde. Han fälldes, men fick iväg bollen till Miche, som satte ett lågt skott i mål. 3-0 och en tuff uppförsbacke för Sjötofta, som emellertid var långt ifrån ofarliga i sina anfall. Första 20 var det mycket Månstad, men spelet mattades sedan av och Sjötoftas kvickhet blev allt mer märkbar. I minut 23 blixtrade Sjötoftas Joakim Asplund till på sin kant och Jocke fick dra till med en fin tvåhandsräddning på Asplunds skott. Det blev emellertid ingen utdelning för Sjötofta. Det var istället Månstad som kom närmst ett mål i första halvlekens andra del, då Daniel J skottade bollen i mål på volley, men blev avblåst för offside.

Något långsamma i spelet var MIF i slutet av andra, vilket speglas i Jannes peppande ord till Jakob strax före paus: ”Ta ner händerna från sidorna – du ser ut som en pensionär!”

I paus utvecklade Janne pensionärsresonemanget med att de första 20 var sjukt bra, men sedan tappade vi fart och rörelse. I andra halvlek gällde det att bli mer som Benjamin Buttons: åldras baklänges så att säga. (Jag missade halvlekssnacket, men jag kan tänka mig att det var precis så Janne sa).

Sagt och gjort: Månstad började andra halvlek bra, med nickmål både av Mange och Daniel M i minut 46 respektive 59. 5-0 till Månstad och medvind i seglen, men precis som i första halvlek var den senare delen inget som går till historieböckerna. Sjötofta tappade orken i slutet av andra och Månstad kunde relativt ohotat promenera mot seger mot matchens slut.

I toppen av tabellen fortsätter Äspered att övertyga, med tvåsiffrig målskörd i sina två senaste matcher (1-12 mot Sjötofta och 11-1 mot Ljungsarp). Imorgon, onsdag, möts Tranemo och Dannike, vilka  i nuläget ligger på plats tre respektive fyra i tabellen, med en match mindre spelad än oss.

Nästa match spelar vi redan på torsdag, 15/6 kl. 19.00, borta mot Ljungsarp! Vi ses där!

Bilder från matchen:

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.