Berg-och-dalbana-spel

Under säsongen har ett berg-och-dalbana-mönster uppenbarat sig. En riktigt väl genomförd match följs av en insats som osar mellanmjölk. Efter en fin insats mot Tvärred/Vegby var det precis så det blev.

Månstad inledde matchen avvaktande och Kindaholm satte fart framåt. Redan efter 8 minuter hittade ett inspel från vänsterkanten in till en omarkerad kindaholmsspelare, men skottet gick i ribban. I 16:e minuten fick sedan Kindaholm en frispark från vänsterkanten, en bra bit in på vår planhalva. Bollen las högt mot mål och nickades ner. Johan räddade men Anton Andersson gick på returen och petade in 1-0.

Spelmässigt låg MIF långt ifrån i försvaret och i anfallet var det stillastående. Trots ett knackigt försvarsspel är det på ytterligare en fast situation som Kindaholm får utdelning. På en hörna i 29:e minuten var Axel Persson högst och nickade in 2-0 bakom Johan. Tre minuter senare fick Johan stå för en fin räddning på ett skott från höger i straffområdet. Innan paus, i 42:a minuten, kom i alla fall en reducering för MIF. Bror var högt uppe efter ett anfall och utnyttjade ett misslyckat utkast från Kindaholms målvakt. Bror bröt utkastet och nickade ner bollen till Daniel J som försökte lobba över målvakten. Bollen hittade ner hos David som skottade in 2-1 i öppen kasse.

Precis som i första inleddes andra halvlek med en det-var-nära-ögat-chans från Kindaholm. På en hörna nickades bollen ner mot främre stolpen där Ivarsson lyckligtvis rensade undan på mållinjen. Vi hade gjort några byten kring halvtidsvilan. Pontus hade gått in med dryga kvarten kvar av första och till andra kom även Daniel M in. Hela brödraskaran på plan i kombination med att David flyttades ut på kanten gav mer fart framåt. I 52:e minuten la Mange en frispark som Ivarsson nickade vidare till Bror. Han la ett hårt och lågt inlägg som Pontus styrde in. 2-2 och vind i seglen!  Fem minuter senare sidoklackade Pontus bollen till storebror Marcus, som fintade av sin försvarare och säkert satte 2-3. Strax efter sitt mål fick dock Marcus gå ut med en sträckning i vaden. Några minuter senare fick Kindaholm en ny frispark. Den skottades mot mål men Johan räddade och bollen tog ribba ut.

Efter en farlig MIF-chans i 69:e minuten fick Kindaholm en frispark i sitt straffområde. De slog den snabbt och långt och på något vänster blev resultatet en tilldelad straff. Axel Persson klev fram och satte straffen säkert i Johans högra hörn. 3-3 och Månstad tappade fart igen medan Kindaholm kämpade på framåt. I 72:a minuten skottade Simon Jacobsson mot mål. En touch på ett gulklätt ben gav bollen en ny bana och 4-3 var ett faktum. Några minuter senare fick MIF frispark och Mange drog till med ett rejält skott mot mål. Bollen gick dock undersida ribba och ut. Mot slutet av matchen gick Månstad ner på trebackslinje och pressade på framåt, men efter något skott över och räddningar av Kindaholms målvakt Erik Kärrander rann tiden ut och den målrika matchen slutade med tre poäng för Kindaholm.

Nästa match spelas på fredag, 9 september, redan klockan 17.45. Då tar vi emot Sjötofta hemma i Parken. Ska vi tro på berg-och-dalbana-teorin så väntar en riktigt fin MIF-insats. Vi ses där!

Bilder från matchen:

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.