Årets skitmatch

Efter en fantastiskt fin inledning på säsongen kom så årets första skitmatch.

Alla lag råkar någon gång ut för att spela en riktig skitmatch: spelet fungerar inte, skotten går på målvakt, motståndare eller utanför och energin tryter, samtidigt som misstag i försvarsspelet står en dyrt. Årets skitmatch, för vår del, kom borta mot Länghem och tyvärr fick de 200 åskådarna inte se det fina spel som Månstad skämt bort oss med under säsongens tidigare matcher.

Att Länghem var taggat gick inte att ta miste på; de smällde på i närkamperna och kämpade på framåt. Månstad försökte spela boll, men hittade inte riktigt rätt. För att summera första halvlek så var det stolpe ut, först bokstavligt med en stolpträff från Länghem efter åtta minuter, därefter metaforiskt för Månstad: Skott utanför när Daniel M fyllde på i anfallet i minut 20, misslyckad inspark i minut 30, som serverade Länghem en målchans på silverfat (dock inget mål), Mackan J gick som en kniv i varmt smör genom länghemsförsvaret i minut 38, men blev stoppad innan han hann till avslut, o.s.v. Helt åt pepparn gick det dock inte innan Alexander Paulsson satte 1-0 till Länghem i 44:e minuten.

Till andra halvlek fick vi medvind, emellertid enbart bokstavlig sådan. Det ville sig fortfarande inte framåt. I minut 55 spelade David in till Mackan J, men han fick inte ordentlig träff och Länghems Simon Toivonen i mål kunde rädda relativt enkelt med foten. Vi gjorde lite förändringar och byten, men det hjälpte föga. Nisse spelade in till Pontus i minut 73 men hans volleyskott gick över målramen. Ett snyggt anfall som förtjänade att resultera i mål… Istället kom kallduschen strax efteråt. Anton Lord drog till med ett skott från mitten av vår planhalva och plötsligt stod det 2-0.

Det är dränerande att kämpa och slita utan att hitta rätt och utan att få utdelning, vilket syntes på MIF-grabbarna mot slutet av matchen. Energin dog ut och Länghem kunde plocka hem tre poäng i derbyt.

Nåväl, inget ont som inte för något gott med sig – tröstchokladen var faktiskt riktigt mumsig. Nu glömmer vi matchen, gömmer undan chokladen och laddar om inför nästa match. Det enda vi önskar ta med oss från länghemsmatchen är våra fantastiska supporters!

Redan ikväll, torsdag 8/6 kl. 19.00, hoppas vi på revansch när vi möter Länghem i B-lagsserien! För A-laget är nästa match på måndag, 12/6 kl. 19.00, då vi tar emot Sjötofta hemma i Parken – vi ses där!

Bilder från matchen:

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.