Årets mål!

Årets mål i dubbel bemärkelse: Dels en imponerande insats av MIF-grabbarna, dels ett minnesvärt målskytte av vår kapten Marcus.

Det var ett taggat men lite spänt Månstad som klev in på fotbollsplan i Vegby för att värma upp. Det skulle bli en tuff match, så mycket var säkert. Tvärred/Vegby hade inför mötet med oss vunnit samtliga fem seriematcher, gjort 28 mål framåt och bara släppt in 4. I sin senaste match hade de besegrat Ljungsarp med 1-9… Vi hade några spelare borta och några som vi var osäkra skulle hålla hela matchen, Mackan J som äntligen var tillbaka efter en sträckning till exempel. Vi vet att vi kan, oavsett om vi har några grabbar borta eller inte, men skulle det räcka till mot seriens starkaste lag?

Marcus M skjuter mål från mittcirkelnMånstad inledde matchen bra. Vi var rappa framåt och skapade chanser. Målet, som kom redan i matchens 10:e minut, var dock knappast en chans. Det var knappt ett anfall. Det var ett resultat. Marcus M la från mittcirkeln bollen i djupet, ner mot mål, men den gick för djupt för våra anfallare. Den droppade ner vid fötterna på Tvärred/Vegbys målvakt. Om det berodde på det blöta gräset eller skruven på bollen går inte att säga, men målvakten halkade till i sitt försök att ta in bollen och den rullade i maklig takt över mållinjen. Marcus, som redan hade vänt ryggen till för att ställa om till försvar och ta nya tag efter en passning han var mindre nöjd med, hörde lagkamrater, bänk och publik jubla över att Månstad tagit ledningen med 0-1. ”Årets mål!” utropade Janne.

Givetvis en kalldusch för Tvärred/Vegby, som nog varken förväntat sig ett MIF som verkligen kunde sätta emot, eller att resultatmässigt plötsligt befinna sig i underläge. Frustrationen blev tydlig, men att kvittera blev lättare sagt än gjort. MIF-försvaret fungerade över alla lagdelar som ett väloljat maskineri. Vi centrerade som vi skulle och låg tätt på deras spelare. Det gjorde att Tvärred/Vegby inte kom någonstans i mitten utan fick lägga längre bollar. Vår backlinje var dock följsam och på tå mot deras attackförsök och de flesta anfall från Tvärred/Vegbys sida rann därför ut i sanden.

Tätt i försvaret Tätt i försvaret

 

Andra halvlek blev som förväntat 45 minuter där Tvärred/Vegby satte hård press mot vårt mål. Marcus M hade fått gå av plan i slutet av första halvlek på grund av känningar i baksida lår och mot slutet av andra bytte vi friskt mellan plan och bänken för att kort kunna vila de spelare vi hade för att vi skulle orka stå emot hela vägen. Vi skapade fortfarande chanser framåt, men de var färre än i första halvlek och det mesta av spelet var på vår planhalva. Vi fortsatte spela lika fint som i första men i minut 72 fick Tvärred/Vegby en frispark strax utanför vårt straffområde, som Tobias Fleischer tog hand om. Johan, som hade gjort några riktigt fina räddningar i matchen, sträckte ut, men bollen tog i bortre stolpen och in i mål. 1-1 och Tvärred/Vegby fortsatte att trycka på för ett segermål, men något sådant kom inte. Månstad stod emot matchen ut och när domaren blåste av matchen var Tvärred/Vegbys första poängtapp för säsongen ett faktum. Janne strålade av stolthet efter matchen och var imponerad av grabbarnas kämparinsats.

Nästa fredag, 27/5 kl. 19.00, möter vi Kindaholm hemma i Parken. De ligger poängen före oss i tabellen så målet är givetvis att klättra förbi genom en seger. Vi ses på fredag!

Fler bilder från matchen:

Vi anfaller, Nisse och Mange i bild Nisse i nickduella Nisse i duell Månstadpubliken Marcus M Marcus M och motståndare Johan rusar ut och räddar Ivarsson, Daniel och Gurra Försvaret centrerar runt bollföraren Daniel J har bollen Bror i försvaret Tätt i försvaret Taktikgenomgång inför frispark Mange jagar Hård kamp om bollen Alexander C skjuter upp bollen Mackan J krigar bild 1 Mackan J krigar bild 2 Mackan J krigar bild 3 Mackan J krigar bild 5 Daniel, Ivarsson och Gurra

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

20 maj 2016 Kl. 19.00
Sämshov, Vegby

Väder: Lite duggregn i luften
Publik: 60
Domare: Emin Rexhepi

KoKoKoJohan Andersson
KoKoMagnus Finstad
KoKristian Ivarsson

Brännmärkta av: Janne

Minut-för-minut