3 gånger Mange, 7 gånger Rångedala

Bortamatchen mot Rångedala blev målrik, hela tio mål på nittio minuter. Fördelningen av målen mellan lagen önskar vi emellertid hade varit annorlunda...

Det luktade straff redan i matchens 5:e minut, när Lillstins kapades i Rångedalas straffområde. Spelet gick dock vidare, men efter ytterligare fem minuter blåste domaren i pipan med handen riktad mot straffpunkten. Mackan Johansson hade med bollen vid fötterna tagit sig förbi flera gubbar men när han drev över straffområdeslinjen tog det stopp. Straffen tog Mange hand om och han satte 0-1 till MIF.

Glädjen blev emellertid kortvarig. Redan i 16:e minuten var det kvitterat, efter att Mikael Zachrisson bröt in från vänsterkanten och skottade in bollen lågt, precis innanför stolpen. Rångedala utökade sedan sin ledning, i den 21:a minuten. Efter en crossboll ut på deras vänsterkant löpte Mikael Boström mot mål. Tobbe kom ut, men Boström kunde chippa bollen förbi honom och in vid bortre stolpen. 2-1, som minuten senare kunde ha blivit 2-2. Efter en misslyckad hemåtpass från Rångedalas sida, klev Lillstins fram och var före målvakten på bollen. Han försökte lyfta den förbi Jesper Sohlberg, men han räddade med låret så att bollen gick över ribban. Istället blev det i första halvlek 3-1 till Rångedala, i 32:a minuten, efter en långboll över vår backlinje, ner till Hampus Aqvilin. Tobbe kom ut, men Aqvilin tog sig förbi och skottade. Gurra kastade sig efter bollen vid mållinjen, men förgäves.

I 38:e minuten skapades sedan ett bra läge för reducering, efter en snygg crossboll från Jimmy till Mackan Johansson. Mackan fick dock bollen lite bakom sig och på axel, och kunde därför inte få med sig den mellan mittbackarna och ner mot mål. Reduceringen kom dock, i minut 40. På läktaren började våra trogna supportrar bli otåliga, nu var det dags för MIF-mål! Medan jag antecknade för fullt manade mamma-Stins: ”Skriv mål nu, Emelie, så det blir mål!”. Sagt och gjort, MIF-fick frispark efter en tryck i ryggen på Lillstins och Mange bjöd på en riktig pärla som skruvade sig över målvakten och in under ribban. 3-2!

För att summera halvleken kan sägas att vi stundtals spelade bra och rullade boll, stundtals kom för långt ifrån och därför fick jaga boll. Inför matchen skojades det om att inte avslöja vår taktik för Rångedala, och någon ropade därför ”Långa bollar på Bengt!” för att skapa förvirring bland de röda. Det verkade dock som att Rångedala snappade upp taktiken, för det var många lyftningar upp över backlinjen, tyvärr med flertalet mål som följd. Inte nog med att de gjorde tre mål i första halvlek. I andra skulle det bli fyra…

Andra halvlek startade bra, med ett 3-3-mål för Månstad. I 51:a minuten drev Mange in mot mål. ”SKJUUUUUT!!!” skreks det från medspelare, bänken och läktaren. Som på beställning drog Mange till med ett snyggt skott upp i målvaktens högra hörn. Sen gick det resultatmässigt utför. Rejält. I 58:e minuten gav Aqvilin åter ledningen till Rångedala, med ett skott förbi Johan, som inför andra halvlek tagit plats i mål. 4-3. I 65:e klippte sedan Mage till på en frispark, på mitten av offensiv planhalva, men bollen dök ett par decimeter för sent och landade på det övre nätet i målet.

I 72:a minuten kom 5-3 genom Rångedalas Zachrisson och tio minuter senare var det dags för 6-3, genom David Johansson. Med tio minuter kvar av matchen tog Gurra hand om en frispark mitt på offensiv planhalva. Lillstins gick på nickskarv och Bror nickade in bollen i krysset, tyvärr till ljudet av domarens visselpipa, som signalerade offside. Istället för reducering blev det 7-3 och den spiken i kistan kom i matchens 87:e minut, på en frispark som Rångedalas Johansson satte direkt i mål.

Ska vi ändock se matchen från den ljusa sidan så är väl en ljuspunkt det att vi faktiskt startade matchen med alla spelare på plats. Det såg ju trots allt inte så ljust ut, med mindre än timmen kvar till matchstart. Båda målvakter saknades, plus delar av backlinjen. Janne trampade runt nervöst och försökte ringa upp och guida de saknade fåren rätt. I sms-gruppen plingade de desperata sms:en: ”Hjälp, åker vilse med junisarna” och ”Nu dog vi nästan”. Tillslut hittade killarna dock ut till matchplan och truppen var intakt. På måndag, 1/6 kl. 19.00, får vi förhoppningsvis en bättre uppladdning, för då är det åter dags för hemmamatch! Vi tar emot Ljungsarp, som för närvarande ligger en trepoängare före oss i tabellen. Om vi inte ses på lördagens brännboll i Parken, så ses vi på matchen på måndag!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.