1 av 2 vinster innan uppehållet – check!

Go hemmavinst mot Redväg!

På genomgången inför matchen konstaterade Janne fakta: Två matcher kvar innan sommaruppehållet, två vinster krävs för att jobba sig upp i tabellen och därigenom starta höstsäsongen på övre halvan. Första delmålet var hemmamatchen mot Redväg.

Vi har ju en viss tendens att inte hänga med i början av matcherna, för att sedan komma igång mot slutet av första halvlek och därefter spela bra i andra. För Redväg har det varit tvärtom: bra spel de första 25, men sedan har de tappat. Detta avspeglade sig i inledningen av dagens match. Det var Redväg som öppnade starkast, genom att vara snabba och vassa i anfallsspelet. De satte också hög press, och när MIF försökte spela sig ur den, genom ett hemspel till Basse, tog rensningen i ryggen på en redvägspelare. Han passade sedan in till Marcus Pettersson, som fri kunde placera 0-1 bakom Basse i den 5:e minuten.

Vi fick inte till vårt anfallsspel ordentligt då vi inte hittade de enkla alternativen och således inte fick till uppspelen. Månstad jobbade ändock fram några lägen, varav Lillstins förvärvade ett utav dem. I 19:e minuten passade Mackan J in till Lillstins, som drev ner mellan tre försvarare och skottade i den bortre stolpen, varifrån bollen flög vidare in i nät. ”Hur fick han in den?” frågade sig brorsan från bänken medan Mackan M fyllde i: ”Ja, vad gjorde ni på Island egentligen?”. Ja, vi fick ju vara utan bröderna Stins förra matchen, eftersom de drog på islandsresa. Detta verkade Kristian vilja kompensera för idag. Han nöjde sig nämligen inte med ett mål, men nu går vi händelserna i förväg!

 

Kristian gör mål Kristians skott går i mål

Kristian har gjort mål

Cirka 25 minuter in i matchen började det se allt bättre ut för vår del. 1-1 i resultat och säsongshistorien för såväl Månstad som Redväg talade ju för att det nu skulle bli allt mer Månstad. Det var dock ett ganska jämnt avslut på första halvlek. Båda lagen skapade chanser framåt och det verkade som att det skulle komma ett par mål till innan halvtidsvilan. Så blev det dock inte, utan 1-1 stod sig till paus. ”Vi brukar ju bli bättre i andra..” mumlade Janne hoppfullt innan han gick ner i omklädningsrummet och peppade på grabbarna inför de avslutande 45 minuterna.

Andra halvlek kunde börjat med en kalldusch. Redväg skottade nämligen i ribban två minuter in i halvleken. Därefter bjöd Andreas Remstam, som enligt hörsägen nu går under namnet ”Nya Ronaldo”, på ett skolexempel på hur man tunnlar en ytterback. Inlägget plockade sedan Redvägs målvakt dock ner.

Remstam har tunnlat en spelare

I 71:e minuten satte sedan Redväg bollen i nät, men sekunden innan hade domaren blåst av för hands. Fem minuter senare var det istället MIF som tog ledningen. Lillstins fälldes strax utanför straffområdet. Medan Redväg ställde upp mur klev Mange fram till bollen. ”Sätt den här nu då!” mumlade Janne vid sidlinjen medan Mange drog till med ett lågt skott innanför muren, så att bollen gick lågt i nät i målvaktens högra hörn.

Mange lägger frispark  Mange har gjort mål

I 81:e minuten är vi framme vid Lillstins andra mål. Det började med ett inspel mot just honom, där han och Redvägs målvakt hamnade på bollen i någon slags grötig hög. Det slutade med att bollen gick över kortlinjen till hörna. Alexander la bollen mot bortre stolpen. Där var Lillstins huvudet högre upp än försvararen och Kristian nickade ner bollen i backen och vidare in i nät. 3-1 och matchens slutresultat var satt.

Både Grimsås och Rångedala plockade tre poäng idag, så även om vi fullbordar 2 av 2 vinster borta mot Grimsås på torsdag (2 juli kl. 19.00), kommer vi inte klättra någon mer placering i tabellen. Dock satsar vi ändå på att avsluta våren med att klämma åt Grimsås på bortaplan och därigenom knappa in på dem i tabellen, samtidigt som vi håller Gånghester/Målsryd och Redväg efter oss. Vi ses på torsdag!

Alexander Carlsson dribblar

Redvägs målvakt räddar Jubel efter Kristians mål

Bänken

 

 

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.