Vinst i premiären

Ni som följt oss, live eller via vår hemsida, vet att det gått lite knackigt för oss i träningsmatcherna. Ja, för er som inte visste: Nu vet ni. Det var med andra ord bara full fart framåt i seriepremiären, mot ett förmodat starkt Gånghester/Målsryd, som gällde för att vända trenden.

Lagom till premiären hade vi fått ordning på spelartruppen vilket märktes tydligt i spelet – det klaffade, vilket saknats i flera träningsmatcher. Men låt oss backa bandet något, matchen fick ju en allt annat än önskvärd start…

Det tog inte mer än tre minuter för Gånghester/Målsryd att ta ledningen på hemmaplan. På en hörna nickade Henke undan bollen på mållinjen, vilket hjälpte föga då Robin Lygnelid plockade upp bollen och skottade över Basse. Första halvlek bestod sedan av målchanser från två offensiva lag. Kristian Andersson fick i 18:e minuten stå för det första månstadmålet efter ett skott av Alex, där Kristian nätade returen, till 1-1. Minuten efter var Alex framme igen med en passning in till Henke, där skottet gick precis över ribban. Med fem minuter till halvlek tog Kristian felvänd emot en pass vid mittplan och vek ner bollen till en djuplöpande Pontus som drev ner och satte 1-2. Det dröjde sedan inte många minuter innan Henke kunde plocka upp en boll i straffområdet och vika in en 1-3-ledning till Månstad.

I halvtidsvilan manade Syamend på om att fortsätta jobba framåt – en ledning är skör men den hade vi inga intentioner att släppa. Det skulle bli en tuff, men jämn, andra halvlek då Gånghester/Målsryd pressade på och var fast beslutna om att vända resultatet. I 67:e minuten började de plocka in efter en frispark strax utanför straffområdet, som snyggt skruvades in till 2-3. Månstad svarade dock minuten efter, då Kristian blev fälld i straffområdet. Alex satte säkert straffen och gav åter Månstad en tvåmålsledning. Det skulle sedan dröja till 93:e minuten innan Gånghester/Målsryd kom till reducering, efter ett flipperspelsliknande skott in i mål. 3-4 satte punkt för matchen och Månstad tar med sig en bra start på säsong 2014.

Nästa match innebär hemmapremiär! Tisdag 29/4 kl. 18.30 mot Ljungsarps IF är det som gäller. Passa tills dess även på att skriva upp dig som målsponsor. Kontakta närmast stående Månstadspelare och skriv upp dig på att stötta oss under säsongen. Jag sitter själv och filar på en gissning om hur många mål det blir under säsongen – vad tror du?

Vi ses på tisdag!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.