Tung förlust i Månstaparken

Hemmapremiär och Ljungsarp som stod för motståndet. Det började knackigt för Månstad och Ljungsarp bjöds på den för första riktiga målchansen redan efter ett par minuter, då en utspark plockades upp av en blåklädd spelare. Han drev ner och lade bollen förbi Basse men den smet utanför stolpen i samma stund som en Ljungsarpsspelare precis kom försent för att peta in ledningsmålet.

Tio minuter senare gick en lång utspark till Kristian, som nickade ner till en djuplöpande Alex. Han sköt dock precis utanför. I 14:e minuten fick Ljungsarp frispark strax utanför straffområdeslinjen. Linus Selin förvaltade chansen och skruvade säkert in 0-1.

För att fatta det kort: detta var inte Månstads match. Bollarna upp blev antingen för korta eller hamnade vid fel fötter. Vi hamnade även efter i försvaret vilket gjorde att det blev en del jaga boll. Inte blev det bättre när Agust Toresson klev fram och satte 0-2 i 22:a minuten. Strax efter var kvitteringen nära, då Bror la en frispark från mittplan och Kristian nickade bollen över målvakten – i ribban.  Bollen gick ut till ett överbefolkat straffområde och rensades ut. På hörnan var Kristian framme igen, men ny retur gavs och den rensades undan till ännu en hörna, som rensades ut till inkast. Nej, det var inte mycket som stämde.

Returen skulle dock komma. I 32:a minuten blev Kristian neddragen i straffområdet. Alex klev fram och satte bollen i det högra hörnet medan Ljungsarps målvakt inspekterade gräset i det vänstra.  Detta blev dock inte starten på upphämtning utan istället bjöd vi tillbaka och gav Ljungsarp en straff. Ljungsarp ställde också upp med en broder Nilsson vid straffpunkten, som även han satte sin straff. 1-3 i halvlek och ett stort behov av att få ordning på spelet för Månstad.

Ungefär här börjar mina anteckningar tryta. Slutsats: Det blev inte mycket bättre. Vi fick upp något mer bollar, men resultatet från det var mest ett spel av långbollar mellan Månstads och Ljungsarps backlinje.  Det var fattigt med chanser för båda lag. Månstad hade två bra lägen: ett där Mackan la en långboll ner till Alex, som skottade utanför, och ett där Kristian passade in förbi målvakten och Alex krigade in 2-3. När det målet väl kom var 88 minuter gångna och närmre än så kom vi helt enkelt inte.

Så långt en lyckad och en mindre lyckad match denna säsong. Fredag 9 maj tar vi nya tag borta mot Sjötofta på Sjövalla kl. 19.00. Vi ses där!

/Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.