Toarp vinner i Parken

Det var ett skottvilligt Toarp som vi tog emot hemma i Månstaparken. Toarp, som i de första tre matcherna plockat full poängpott, skulle bli en tuff uppgift. Månstad stod dock upp bra och kunde svara med ett gott spel och en bra insats.

Första trettio minuterna blev mållösa, trots flera målchanser för båda lag med fördel Toarp. När matchen var halvtimmen gammal såg Toarp ut att ta ledningen, efter en frispark som nickades in mot mål, med ett skott i bortre som följd. Henke rensade dock på mållinjen. Det skulle dröja ytterligare fyra minuter innan det blev hål på matchen. Ny frispark utanför straffområdet för Toarp. Denna gång la man en rak passning i sidled, in i mitten, där en spelare stenhårt satte bollen över Basse.

Det var stor skillnad mot Sjötoftamatchen i fredags, vad gäller spelet. Månstad spelade tuffare, klev in direkt i situationerna och lade fler bollar rätt. Trots att Toarp genomgående var en klass högre, så stod vi upp bra och satte press uppåt genom snabba spelare. Utdelningen kom fem minuter in i andra halvlek, när Pontus la ett inlägg mot bortre, varpå Matthias kom rusande och bestämt tryckte in bollen med högern. 1-1 och åter ett jämt resultatläge. 10 minuter senare stod Toarp dock för en snabb omställning, med en löpning ner på högerkanten och ett inspel till en fri anfallare som kunde smacka in bollen bakom en chanslös Basse, till 1-2.

Istället för att åter sätta en kvittering så började det bli trötta Månstadspelare och resultatet kom att dra iväg något. I 61:a minuten fick vi inte till någon bra rensning på en hörna, och ett halvvolleyskott gav 1-3. Som ett brev på posten kom också vår nu traditionsenliga straff – tyvärr även denna gång mot oss.  1-4 var ett faktum och de sista minuterna tickade iväg. Månstad var nära att sätta en sista kvittering, när Mathias la en långboll ut på höger kant till en djuplöpande Marcus M, som gjorde inlägg. Hörna blev följden, där skott gav retur och nytt skott gav ny hörna. Summa summarum: Nära skjuter ingen hare.

Till följd av trötta spelare fick vår andremålvakt Johan göra ett inhopp på yttermittfältet med tio minuter kvar. Bland det första han gjorde var att sänka Toarps störste spelare. Dags att skola om sig?

Vi får tacka Toarp för en bra fotbollsmatch och gratulera till en välförtjänt seger. Vi tar med oss en väl genomförd match och laddar om till fredagens bortamatch, 16/5 kl. 19.00, mot Rångedala IK på Furuvi. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.