Sur förlust mot Gånghester/Målsryd

Med tanke på väderleken var det bra uppslutning i Månstadparken när vi tog emot Gånghester/Målsryd för sista hemmamatchen innan sommaruppehållet.

Matchen började jämnt. Månstad skapade en farlig målchans redan efter 10 minuter då Pontus la en långboll ut till Henke, som var vänd fri mot mål. Dålig balans och ett tillslag för mycket gjorde dock att två försvarare hann dit och löste situationen. Månstad var sedan det bättre laget men började tappa spelet till Gånghester/Målsryd framåt halvtidsvilan.

Det var sedan Gånghester/Målsryd som började andra halvlek bäst och som också skulle vara det bättre laget under resten av matchen. Månstad hittade inte rätt i sitt spel och kom i början av andra halvlek knappt upp på offensiv planhalva. Istället hittade Gånghester/Målsryd luckor i vårt försvar och smet igenom vår backlinje. Basse fick sträcka ut i 50:e minuten efter ett bra skott från straffområdeslinjen. Bollen tippades ut till hörna och plockades sedan tillbaka av Basse.

Månstad jobbade sig upp i anfall och fick bollen i nät efter 60 minuter. John skottade och målvakten rensade rakt ut till Kristian som nickade in bollen. Framför målvakten stod dock Stinsen och eftersom han skymde sikten för Calle Jakobsson i mål så blåstes det av för offside. Istället var det Gånghester/Målsryd som i 73:e minuten fick utdelning när Tobias Nilsson drog till ett skott från snett utanför straffområdet till 0-1.

För att summera andra halvlek så var Gånghester/Målsryd det bättre laget. MIF tryckte på de sista fem minuterna och skapade chanser, men det var alltför sent i matchen. När slutsignalen gick kunde Gånghester/Målsryd plocka med sig tre poäng och regnet tilltog igen.

Innan vi går på sommarvila har vi en match kvar, borta mot Ljungsarp nu på torsdag 3/7 kl. 19.00. Vi ses där!
/Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

29 juni 2014 Kl. 15.00
Månstaparken

Väder: Ihållande spöregn under uppvärmningen men soligt under matchen. Därefter spöregn igen.
Publik: ca 40
Domare: Robin Rådberg

KoKoKoMikael Claesson
KoKoSebastian Andersson
KoMikael Gustafsson

Brännmärkta av: Syamend

Minut-för-minut