”Ska man inte vinna, så ska man spela oavgjort såhär!” Månstads IF – Länghems IF 3-3 (0-2)

Inför matchen var målsättningen klar: 3 poäng skulle det bli i derbyt mot Länghem. Väl på plan var det dock inte så mycket som stämde och istället slogs vi för att alls plocka med oss poäng på hemmaplan.

Länghem hade pressen på sig inför matchen. 9 poäng plockade hittills i serien, 4 poäng upp till Sjötofta och 7 upp till Ljungsarp och Månstad. Med bara tre matcher kvar är varje poäng viktig för att kunna hamna över strecket i tabellen.

Det var Månstad som började matchen bäst och Länghem släpptes inte upp i anfall. Stort tryck mot Länghems mål men ingen utdelning blev det. Istället kom Länghem upp allt mer i plan efter dryga kvarten spelad och fick utdelning då ett inlägg, från mitten av Månstads planhalva, hittade Simon Toivanens panna i 24:e minuten. Basse hade rusat ut mot bollen, men kom fel så Simon kunde nicka över honom och in i nät. 0-1 och Länghem i ledning. Det skakiga månstadspelet blev inte bättre av den kallduschen och ett nervöst spel resulterade i att Länghem kunde utöka sin ledning efter 35 spelminuter, på ett inkast där Länghems Robin Olsson tog emot bollen, vände upp, och snyggt skottade in 0-2 i bortre krysset.

0-2 som halvtidsresultat och såhär kunde vi ju inte ha det. Dags att återgå till ett kontrollerat och ordentligt spel. Det var just vad Månstad gjorde. I 10 minuter ungefär. Till skillnad från första halvlek gav dock spelet utdelning. Halvleken var endast två minuter gammal då Stinsen la ett högt inlägg till broder Lillstins som bestämt nickade in reduceringen 1-2.

Historien upprepar sig, heter det ju, och precis som i första halvlek så följdes ett inledande gott spel med ett mycket sämre sådant. Som resultat utökade Länghem sin ledning i 71 minuten då de hade tryck mot månstadmålet, Bollen hittade till slut ut till Kevin Blom som petade förbi Basse och satte bollen i öppet mål. 1-3 och nu kändes uppförsbacken mycket brant. Skulle vi förlora mot Länghem? Nu stod derbyhedern på spel.

Månstad knappade in först i 86:e minuten. Marcus M fixade en frispark vid mitten av Länghems planhalva. Mackan J klev fram och la en hög boll in i straffområdet som Henke nickade in till 2-3. Nu var det nära, men inte nära nog. Minuterna rann iväg och Månstad tryckte på. I matchens sista minut fick Månstad ytterligare en frispark, denna gång vid mittplan. Gurra la in den mot straffområdeslinjen, Lillstins skarvade bollen vidare och i all röra av spelare krigade Bror in 3-3. Undertecknad flög upp från bänken och stämde in i jublet från avbytarbänk, tränare och publik. 3-3 blev det sista som hände i matchen.

”Ska man inte vinna, så ska man spela oavgjort såhär!” konstaterade Stinsen när vi samlade laget hos Bagar’n efteråt.

Nu ligger Månstad på 17 poäng i tabellen och således på ett tryggt avstånd från bottenstrecket. Nu jagar vi placeringen ”Bästa div. 6-laget i kommunen” och därmed Grimsås som ligger före oss på 18 poäng. Länghem har nu knappat in på Sjötofta som enbart ligger 3 poäng före.

Nästa match för Månstad spelas på torsdag, 25/9, kl. 19.00 mot Grimsås på Grimsborg. Då satsar vi på att klättra förbi dem i tabellen. Vi ses där!

/Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.