MIF vinner mot Länghem

Enkronasmatch på Ingsvallen. Mörka moln på himlen och röster från läktarplats om stundande monsun. Vi klarade oss dock undan och det sprack istället upp framåt minut 90.

Länghem drabbades oturligt av en skada efter enbart ett par minuter, men höll ändå mest tryck framåt i första biten av matchen. Sedan hittade dock Månstad rätt, vilket gjorde att spelet jämnades ut. I 32:a minuten la Marcus M en långboll ner mellan mitt- och ytterback, på vilken Alex löpte in och bredsidade in ledningsmålet 0-1.

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när Länghem skapade en farlig kvitteringschans. Ett skott i ribban gick snett ut vilket gav möjlighet att näta i öppet mål. En Länghemsspelare spurtade fram för att sätta kvitteringen, men en ditrusande Andreas störde tillräckligt för att det snabbt tagna skottet skulle gå utanför. Vid mitten av matchen var det annars Månstad som hade mest framåt, men Länghem spelade till sig några farliga frisparkslägen som dock skottades över mål.

Mot slutet av matchen var det två stressade lag. Länghem tryckte på vilket också öppnade upp för Månstad. Med bara några minuter kvar av andra halvlek så gick Länghems målvakt upp på offensiv hörna. Den rensades dock bort och Andreas löpte ner mot ett öppet länghemsmål, med två försvarare efter sig. Strax utanför straffområdet fick Andreas dock inte till tillslaget utan fick bollen lite bakom sig. Försvararna hann ikapp och Andreas hann inte få iväg skottet. Resultatet 0-1 stod sig istället matchen ut och Månstad kunde äntligen ta med sig en seger igen.

Vi jagar dock fortfarande hemmasegern, vilket vi satsar på att fixa måndag 16/6 kl. 19.00 då vi tar emot Grimsås IF hemma i Månstaparken, vilka i skrivande stund ligger på placeringen ovanför oss i tabellen. Vi ses då!

Vh Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.