Månstads IF – Sjötofta IF 1-4 (1-2)

Första matchen på höstsäsongen och Sjötofta var taggade på att ta revansch efter vårens hemmaförlust.

Det var dock Månstad som inledde matchen klart bäst och hade mest framåt första delen av den inledande halvleken. Utdelningen lät dock vänta med sig och det var inte förrän efter en kvarts spel som bollen gick i nät till 1-0. Det började med att Marcus M bröt Sjötoftas spel, vid mitten av Månstads planhalva. Han lägger en långboll ut till Pontus som i sin tur driver in och sätter skottet trots dålig vinkel.

Sjötofta jobbade sig sedan in i matchen och fick utdelning efter dryga halvtimmen spelad. En hög boll in i straffområdet gick förbi både en första och andra spelare innan den tredje, som stod fri, fick dunka in kvitteringen bakom Basse.

Mot slutet av halvleken tappade Månstad spelet och Sjötofta kunde i 42:a minuten spela in genom en stor lucka i backlinjen, vilket gav Sjötoftas Litzén fritt fram att sätta 1-2.
Syamend manade i halvtidsvilan på Månstadspelarna om att hitta tillbaka till samma spel som i första halvlek, men väl ute i andra fortsatte tyvärr det knackiga spelet och försvaret från Månstads sida. Istället för en kvittering blev det Sjötofta som utökade och drog ifrån, först till 1-3 i 49:e minuten och 1-4 i 88:e minuten.

För att summera så kunde Månstad haft en ordentlig ledning efter matchens första kvart, men allt för lång tid med ett spel som inte stämde gav Sjötofta både gott om tid och gott om ytor att kvittera och spela sig förbi i matchen.

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.