Månstads IF – Redvägs FK 2-4

Att den där första hemmavinsten skulle vara så svår att få tag i? När Redväg gästade Månstaparken plockades tre pinnar – dock inte av oss…

Månstad skapade första målchansen redan efter två minuter, då Pontus skottade utanför. Redvägs utdelning var dock bättre, då de en minut senare la en djupledsboll från mitten. Fabian Johansson petade bollen förbi en utrusande Johan och satte ställningen 0-1. Uppförsbacke direkt, vilket inte blev bättre av att vårt spel lyste med sin frånvaro. En halvtimme senare kom dock kvitteringen, då ett inlägg från Henke inte rensades undan ordentligt. Markus J fångade upp den och la in 1-1 med vänstern. Det var mest Redväg som gällde i början men Månstad jobbade sig in i matchen och började spela bra det sista av halvleken. I 40:e minuten slog dock Redväg ytterligare en djupledsboll, ner mellan våra mittbackar, och Patrik Sjöman klappade in 1-2. Innan halvtidsvilan skulle det dock reduceras på nytt. Alex fick en boll i djupet ner på högerkanten och la ett högt inlägg mot bortre stolpen. Där fanns Henke som snyggt hoppade upp och nickade in 2-2 bakom en chanslös målvakt. 

I andra halvlek var det åter Månstad som startade med bästa chansen, åter av Pontus, som nickade bollen i ribban. Vi lyckades dock inte behålla spelet från slutet av första halvlek utan kom fel in i matchen på nytt. I 61:e minuten fick vi inte bort bollen från straffområdet utan Sebastian Claesson kunde lägga ett lågt skott till 2-3. Sen, i 68:e minuten, var det samma gamla visa igen: straff mot oss, denna gång efter att Andreas fått ett skott på armen. Kristopher Karlberg satte säkert 2-4 i nedre vänster. Några minuter senare fick Alex en djupledsboll ner genom mitten från Markus J, men skottet gick strax utanför. Närmre än så kom inte Månstad, utan Redväg kunde hålla undan och säkra segern. Innan slutsignal skulle dock både Pontus och Redvägs Sebastian Claesson få syna det röda kortet (72:a respektive 74:e minuten) och linka av plan. 

tisdag 27/5 kl. 19.00 möter vi Dalsjöfors borta på Gårdavallen. De har en vinst mer än oss i år och vi är taggade på att jämna ut de siffrorna. Därefter är det både volleyboll och brännbollscup på schemat innan det är dags för match i parken igen (onsdag 4/6 kl. 19.00).

/Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.