Månstads IF – Äspereds IF 4 – 7

Det blev en målrik match när vi tog emot Äspered hemma i parken, tyvärr inte till vår fördel. Äspered hade på de tio första matcherna endast släppt in nio mål, men skulle nu få öka på den siffran med fyra. Siffran för gjorda mål putsades dock desto mer.

Månstad hamnade inte rätt i början av matchen och Äspereds ledningsmål efter bara 6 minuter gjorde inte saken bättre. Månstadförsvaret fepplade med bollen vid straffområdeslinjen och lyckades inte rensa undan. Istället förvärvade Äspered den tilltrasslade situationen och gjorde 0-1. Det var sedan fortsatt mest Äspered framåt och ett Månstad som inte fick ordning på uppspelen och därför inte fick till mycket i anfallsväg. I 25:e minuten kom Äspered med fart. Skottet lossades vid mitten av Månstads planhalva och tog på en månstadspelare. Det ställde Johan i mål och 0-2 var ett faktum. Med fem minuter kvar till halvtidsvila var Äspered nära att näta igen, när en hörna inte rensades undan och ett skott istället gick förbi Johan. Gurra var dock placerad på mållinjen och fick skottet på den del som bara män kan rensa undan med och 0-2 stod sig därför halvleken ut.

Ordning på spelet och trycka på för att snabbt jämna ut och jobba sig in i matchen, var taktiken inför andra halvlek. Det blev dock en tung start. Månstad skottade i stolpen men Äspered la i 47:e minuten en frispark som togs emot och skottades lågt in i bortre, till 0-3. Kort därefter stod de för ett skott i ribban. Månstad tryckte dock upp och skapade de chanser som saknats i första halvlek, även om det fortfarande var fördel Äspered. Utdelningen kom i 50:e minuten då Mackan tog hand om en frispark vid mitten, ut till vänster, av Äspereds planhalva. Stinsen nickade bollen bestäm i mål till 1-3. Fyra minuter senare kom 2-3 då Mathias drev ner och passade in förbi målvakten. John kom löpande mot bortre stolpen och försvararen slängde därför ut benet för att rensa, men resultatet blev istället en styrning in i eget mål.

I 60:e minuten rensade Gurra på mållinjen igen, denna gång dock något snyggare med en bicykleta. Minuten senare kom dock Äspered åter med fart mot mål. Skottet kom tillsammans med ett motlägg men bollen letade sig in till 2-4. Fyra minuter senare var det dags för 2-5, efter en hörna. Johan tippade ut bollen, men den kom snabbt tillbaka i form av ett lågt skott in i nät. Reduceringen kom i 69:e minuten då Lillstins nickade in 3-5. En minut senare svarade dock Äspered med 3-6, även det som resultat av en nick.

I 75:e minuten var det dags för Månstad igen då Stinsen passade en långboll ner till Pontus. Målvakten rusade ut mot bollen men Pontus var först dit, tryckte sig förbi målvakten och la in 4-6. Sista målet kom i 77:e minuten efter en frispark av Äspered. Den fångades upp och passades in, men passningen tog på en månstadförsvarare och styrdes in till 4-7. Det blev det avslutande målet i en synnerligen målrik match. Månstad kunde konstatera att målskyttet, på fasta situationer, fortsätter att vara vår starka sida, men att vi behöver täta bakåt för att vi ska kunna plocka med oss poängen. Vi står nu kvar på 12 poäng, men Äspered klättrar upp i serieledning.

Två matcher har vi kvar innan sommaruppehållet, mot Gånghester/Målsryd samt Ljungsarp. Nu på söndag, 29/6, kl. 15.00 är det hemmamatch mot Gånghester/Målsryd som antagligen är sugna på revansch efter förlusten mot oss i seriepremiären. Vi ser fram emot en tuff match mellan två taggade lag. Vi ses där!
/Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

25 juni 2014 Kl. 19.00
Månstaparken

Väder: Växlande molnighet, kvavt och gott om knott (utom vid motståndarbåset enligt uppgift)
Publik: 32
Domare: Harman Haurami

KoKoKoMathias Andersson
KoKoPontus Magnusson
KoMarcus Johansson

Brännmärkta av: Simme

Minut-för-minut