Ljungsarps IF – Månstads IF 1-2 (1-0)

Sista matchen innan uppehållet – ett referat levererat bättre sent än aldrig!

Ljungsarp tog ledningen redan i 6:e minuten genom en långboll upp från försvarare mot anfallare, som kom i en-mot-en-läge. Ytterligare en blåklädd löpte upp och fick ta emot ett inspel. Relativt ensam mot Basse kunde han sätta ledningsmålet, 1-0, med ett skott in vid bortre stolpen.

Det var jämt spel i början av matchen, där Ljungsarp snabbt växlade upp i anfall och Månstad jobbade sig fram till chanser. Det var dock Ljungsarp som tog över allt mer av spelet när det närmade sig halvtidsvila.

Andra halvlek bjöd även den på ett tidigt mål, dock denna gång av Månstad. Kristian Ivarsson la en långboll över mittbackarna, mot Henke, som fick bollen bakom sig, vilket gjorde att han hamnade vänd från mål. Han passade in till en ditrusande Gurra som fick till ett snyggt skott. 1-1. Ljungsarp var nära att återta ledningen enbart ett par minuter senare, men skottet tog i ribban.

Det skulle dröja till 84:e minuten innan ett nytt ledningsmål kom och det var Månstad som stod för det. Ivar(sson) gick upp på nick vid ett inlägg men blev knuffad i ryggen, vilket gav Månstad frispark i ett bra läge strax utanför straffområdet. Mackan klev fram och drog till med en fantastisk yttersida som gick in vid stolpen. Bara någon minut senare såg det ut att vara dags för repris, men då gick skottet på fel sida av bortre stolpen.

Slutresultat 1-2 och en go avslutning av vårsäsongen!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.