INTE första WO:n i Månstad IF:s A-lags historia, Äspereds IF – Månstads IF 4-1 (1-0)

10.37 plingade de till i telefonen: SMS från Syamend om att vi lämnat walk over, WO, på grund av att vi inte fått ihop lag. Jaha, nähä. Det var ju ett snöpligt slut på säsongen! Den uppmärksamme såg att jag, både på Facebook och hemsidan, gick ut med att matchen inte skulle bli av. Det här kunde dock Christer Claesson, Älgen, inte gå med på.

Undanflykter som ”A-laget har ALDRIG i Månstad IF:s A-lags historia lämnat WO!” och ”Det är ju dyrt att lämna WO!” fick till slut som resultat att matchen ändå blev av. Här inser vi ju dock direkt att den verkliga anledningen till att matchen skulle spelas var så att Christer skulle få göra A-lagsdebut…

Taktiken inför matchen var ett defensivt utgångsläge, för att inte släppa upp Äspered för mycket. Äspered hade inför matchen pressen på sig, då Rångedala enbart låg en poäng efter dem i tabellen. Poängtapp för Äspered och tre poäng för Rångedala, så skulle Rångedala sluta på andraplats i tabellen och då sno åt sig kvalplatsen från Äspered.

Pressen märktes till en början i Äspereds trupp. Lite felpass och irriterade kommentarer visade att nerverna ändå fanns där. De fick själva hålla uppe tempot, vilket inte var det lättaste. MIF satsade på ett lugnt spel där vi kunde nyttja fasta situationer. Med enbart 11-man i truppen och ett fruntimmer som ende lagledare vid bänken så fanns det inte mycket att byta in mot trötta spelare, så vi vågade inte trycka på för mycket framåt.

Det tog strax över 10 minuter för Äspered att spräcka nollan och ta ledningen. 1-0 kom på hörna, som sattes i nät på ett lågt skott av Erik Persson. Därefter var det mestadels Äspered framåt, men även Månstad skapade chanser. För att fatta det kort så hade Äspered kvantiteten, men MIF kvaliteten på målchanserna. Det blev emellertid inga mer mål denna halvlek.

I andra blev det desto fler, men först en bra målchans: MIF hade i 50:e minuten läge att kvittera, på ett inkast av Bonander. Lillstins tog emot, vände in och tryckte sig förbi mot mål. Bollen hade han lite fel, men han fick ändå iväg ett skott som målvakten greppade och tappade, men sedan fick handen på cirka en decimeter innan den skulle rulla över mållinjen.

Istället blev det 2-0 till Äspered, i 65:e minuten. Ett misslyckat inlägg från höger blev ett bra kantbyte. Passet kom och Asim Topic skottade lågt i bortre. Det gick sedan knappt tre minuter innan Äspered hade fått straff. Spelaren kom fri mot mål, med Micke efter sig. Fredrik Lövhage klev fram när domaren pekade på straffpunkten och han satte säkert 3-0 genom ett hårt och lågt skott i Basses nedre vänster.

Kvitteringen kom dock! Månstad var uppe i anfall och Kristian fick på ett hårt skott som tog i ryggen på en försvarare och gick in i mål. 3-1 i 81:a minuten. Det skulle dock bli ett mål till, vilket också satte punkt för matchen. Hur det hela gick till är svårt att säga, men det var Gurra, Basse och en äsperedsspelare som låg i en hög och kampade om bollen. Straff blev resultatet och Viktor Karlsson satte slutresultatet, 4-1. ”Målgest” ropade en medspelare och Karlsson bjöd då på en egen gräsvariant av Anja Pärssons välkända ”sälen”.

Det blir alltså kval uppåt för Äspered. Det blev jämnt i toppen av tabellen i år: 1:a Toarp på 52 poäng, följda av Äspered på 51 och Rångedala på 50 poäng. För att summera vår match kan sägas att Äspered aldrig riktigt var hotade, men att Månstad gjorde en mycket bra match.

Med detta får vi tacka för den här säsongen! Nu väntar vi in avslutningen, lördag 25 oktober, då det är dags för môsafotboll och fest!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

4 oktober 2014 Kl. 15.00
Lundavallen

Väder: Soligt och fint
Domare: Ove Ivarsson

KoKoKoAndreas Carlsson
KoKoMikael Gustafsson
KoSebastian Andersson

Brännmärkta av: Emelie