Härlig vinst mot Sjötofta

Vi känner alla till fenomenet: Hur det ska trixas, vridas och vändas, ja helt enkelt göras allt för att undvika den där vänsterfoten. Hans fötter kan delas in i: 1. Skottfot 2. Stödfot. En rad av hakor trillade i backen när detta plötsligt upphörde att gälla för Kristian Andersson. Men vi backar bandet lite…

Månstad började matchen bäst, med tryck mot Sjötoftamålet. Utdelningen kom redan i 12:e minuten, när Pontus la bollen snett inåt-bakåt till Marcus J som kunde sätta 0-1. Tio minuter senare var det nära ytterligare en nätning, efter ett samarbete av Alex och Gurra på högerkanten. Gurra slog inlägg till Pontus, vars skott målvakten räddade. John var framme på returen men ingen utdelning.

I 28:e minuten la John en boll genom mitten, upp mot Kristian som mycket besvärad fick konstatera att skott med högerfoten helt enkelt inte var en möjlighet. Det enda som återstod var att dra till med stödbenet, vilket han också gjorde. En fin halvvolley dök ner över målvakten till 0-2. Jubel blandat med skratt och upplockade hakor vid sidan av planen blev resultatet.

Sjötofta hade några kortare episoder där de skapade någon chans, men månstadledningen i paus speglade matchen väl och var en rättvis ledning.

I halvlek manade Syamend på om att fortsätta med samma spel och att hålla ihop ledningen. Det är dock tufft att vara jagad av ett taggat lag, och nervositeten speglade sig i spelet. Detta, blandat med flera skador och impulsiva byten, gav ett hackigt spel. Matchen blev jämnare, vi släppte upp Sjötofta till fler lägen och skapade själva inte lika mycket framåt som i första. Vi gjorde också en repris från hemmapremiären och bjöd på en straff, som Sjötofta förvärvade. Nu hade de knappat in till 1-2 och det syntes på månstadspelarna att tanken på tappad ledning fanns. Månstad hade de sista tio ett par lägen att punktera matchen, men resultatet blev skott utanför eller offsideavblåsning.

Klockan tickade på och hade nått nittio minuter med ett 1-2-resultat som stod sig. Innan domaren blåste av matchen hann dock Kristian, som i första halvlek blivit varnad för en kapning som stoppade upp en sjötoftakontring, plocka på sig sin andra varning för fördröjning av spel. Minuten senare var matchen slut och Månstad kunde pusta ut, släppa spänningarna och konstatera att tre pinnar plockats.

Det blir dock inte mycket tid till vila – på måndag 12/5 kl. 19.00 är det dags för match igen, nu hemma i Månstadparken, då vi tar emot serieledarna Toarps BK. Läge för Toarps första serieförlust för i år? Kom förbi och hjälp till att heja fram Månstad i en förväntat tuff match!

Passar även på att rikta ett tack till Bror ä.k. ”waterboy” för hjälpen med anteckningarna.

/Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.