Grimsås IF – Månstads IF 4-2 (2-2)

Kallt så det räckte och blev över, men dags för bortamatch mot Grimsås. Inför matchen hade Grimsås 18 poäng och Månstad 17. Det speglades i matchen där det var ganska jämt spel. Grimsås hittade spelet ut på kanterna, men Månstad gjorde det mestadels inte. Istället var det på fasta situationer som Månstad skapade sina chanser.

Det första målet stod hemmalaget för, i 20:e minuten, då Grimsås kontrade. Bollen hittade ut på deras högerkant och inlägget trycktes i nät till 1-0 av nr. 14, Sebastian Folke. Det tog dock bara två minuter innan resultatet åter var utjämnat. Stinsen fick en tryckare i ryggen en bit utanför Grimsås straffområde, när han gick upp för att nicka, och fick då frispark med sig. Mackan J plockade upp den och Lillstins nickade in 1-1.

Grimsås 2-1 mål i 28:e minuten såg ut som en repris av 1-0 målet, med undantag för att det nu var ny målskytt. På inlägget från sitt höger satte Richard Lundgren bollen i nät och Grimsås var åter i ledning. Även denna gång svarade Månstad efter två minuter och då åter genom Lillstins. Marcus M spelade upp på felvänd Kristian, som krigade sig rättvänd, förbi och skottade in 2-2 i bortre.

Med fem minuter till halvtidsvila såg det sedan ut som att Månstad skulle gå vinnande ur halvleken. Marcus M drev upp mot Grimsås backlinje ,och samtidigt som han styrde ut åt sitt vänster så löpte Stinsen utmed offsidelinjen åt höger. Yta skapades och när passningen kom var Stinsen fri mot mål. Vinkeln blev dock inte den bästa och Grimsås målvakt, Emil Stenberg, kunde ganska enkelt täcka upp och rädda skottet. Ett anfall som förtjänade ett bättre öde!

I andra halvlek gick Månstad för tre poäng, men allt eftersom målen uteblev så blev spelet allt mer osäkert. Grimsås tog istället ledningen med 3-2 genom ett snöpligt slut på en hörna i 76:e minuten. Stinsen nickade undan hörnan, men ett nytt inlägg riktades mot mål. Basse kom upp lite fel när han skulle plocka ner inlägget och den blöta bollen gled honom ur händerna och in i mål. När Månstad sedan tryckte på kom kontringen och 4-2 i 78:e minuten. Jakob Falk kom fri ner mot månstadmålet och kunde säkert öka på Grimsås ledning. Luften gick till viss del ur Månstad, men chansen att knappa in fanns dock ännu kvar. I 80:e minuten fick en grimsåsback på en felträff och la bollen ner mot eget mål. Lillstins löpte på bollen, men blev fälld av målvakten. Straffen tog Kristian själv hand om, men skottet gick tyvärr över.

Grimsås plockade således med sig tre poäng och de är nu utom räckhåll för oss i tabellen, med enbart en match kvar att spela denna säsong. Ljungsarp flåsar oss dock i nacken i tabellen, med en poäng mindre och två matcher kvar att spela.

Sista matchen spelar vi på bortaplan, mot Äspered på Lundavallen, lördag 4 oktober kl. 15.00. Vi förväntar oss en tuff match, då Äspereds chans om serieseger, i alla fall i nuläget, ännu lever. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.