Förlust mot Dalsjöfors

Månstad började matchen bäst med tryck på Dalsjöfors planhalva, men den rejäla blåsten var visst inte tillräckligt. Vi bjöds på en kalldusch redan efter 8 minuter, då en pass från mitten hittade ut till Teodor Nordén som smackade in 1-0 till Dalsjöfors.

Månstad hade sedan mest tryck framåt, men Dalsjöfors var vassa i sina anfall och skapade visserligen färre, men farligare, chanser. I 22:a minuten var det utdelning för dem igen, när Markus Svensson plockade upp bollen, vände bort sin försvarare och skottade. Basse var på bollen men den rullade retsamt in precis innanför stolpen till 2-0. 

I andra halvlek var det full fart framåt som gällde – förr eller senare måste det ju bli utdelning? Ja, visst blev det så! Inom loppet av halvlekens första fem minuter hade Månstad tryckt in två bollar och resultatmässigt jämnat ut matchen till 2-2. Det var Stinsen som stod för båda mål. Det första satte han efter att ha förvärvat bollen utanför Dalsjöfors straffområdeslinje, och lagt upp den invid stolpen. Vid andra målet la Kulneff, från mittplan, en djupledsboll mot Alex. Målvakten rusade ut men Alex gick förbi och la in bollen till Stinsen, som kunde bredsida in den mellan två täckande dalsjöforsspelare. Ett viktigt läge i matchen. Månstad hade medvind, men bara två minuter efter kvitteringen fick Christoffer Rolfsson tag på bollen vid mitten av vår planhalva. Ett högt och långt skott seglade ner bakom Basse och Dalsjöfors hade åter ledningen, 3-2. 

Månstad tappade mot slutet och vad vore inte en match utan en straff mot oss? Vanan trogen serverade vi en målchans på silverfat, denna gång i 67:e minuten efter en handssituation. Christoffer Rolfsson la säkert in bollen i nedre vänster och 4-2 tog luften ur matchen. Spiken i kistan kom minuten efter. En långboll följdes av en lobb ner bakom vår backlinje och Daniel Telbe skottade på volley in 5-2, som också blev matchens slutresultat. 

Trots ett bra tryck framåt större delen av matchen kan vi konstatera att Dalsjöfors var bättre på att förvärva sina chanser framåt. Vi tar nya tag hemma onsdag 4 juni, då vi tar emot Marbäck hemma i Månstadparken. Vi ses där!

/Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.