Bittert mot Rångedala

Strålande försommarväder och dags för bortamatch!

Det var Rångedala som började bäst och det spenderades mest tid på Månstads planhalva första delen av matchen. Några större farligheter skapas dock inte förrän i 25:e minuten, när Rångedala la upp för tredje hörnan på raken. Resultatet blev att Henke fick nicka undan strax bredvid stolpen. Månstad hade då börjat jobba sig upp allt mer och jämnade ut matchen spelmässigt. Bara minuten efter nickrensningen la Mathias en passning in till Pontus som skottade strax utanför.

Det blev Månstad som sedan tog ledningen i 31:a minuten. Marcus J plockade upp en frispark som var placerad strax över halva plan. Det var mycket trafik framför mål när bollen slogs. Målvakten klev ut för att plocka ner bollen men stördes i upphoppet av Marcus M, vilket gjorde att bollen smet förbi och in i mål. Rångedala var inte sena att svara men ett snabbt skott utanför straffområdeslinjen räddades av Basse, som tippade bollen över ribban. Den efterföljande hörnan kunde han sedan ganska enkelt plocka ner.

Marcus J var sedan nära att näta igen efter samarbete av Magnussonbröderna. Pontus la felvänd ut bollen till Marcus M. Inlägg men Marcus J nickade utanför. Istället blev det Rångedala som i 41:a minuten stod för nästa mål, på en hörna. Basse gick ut för att plocka ner den men det var trångt framför målet och Rångedalas nr. 11 Patrik Larsson kunde istället nicka in kvitteringen 1-1. En sur avslutning på första halvlek blev det sedan när Rångedala, med minuten kvar, passade ner bakom Månstads backlinje och 2-1 klackades in.

Andra halvlek började som första, men Månstad jobbade sig upp och jagade kvittering. Sista kvarten var det hårt tryck mot mål på Rångedalas planhalva, men något mer mål skulle det inte komma att bli i matchen. Istället kunde Rångedala hålla undan och pocka med sig tre poäng.

På fredag, 23/5, kl. 19.00 är det åter dags för hemmamatch, då vi tar emot Redvägs FK. Kom och heja på ett Månstad som nu är redigt sugna på att ta säsongens första hemmavinst!
/Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.