I ett soligt Månstaparken var det Marbäck som stod för motståndet. Laget har haft en tuff start i serien men startade målinriktat och satte press på månstadspelarna genom bland annat […]

I ett soligt Månstaparken var det Marbäck som stod för motståndet. Laget har haft en tuff start i serien men startade målinriktat och satte press på månstadspelarna genom bland annat två farliga frisparkar utanför straffområdet. Efter 13 minuter nickade Marbäcks Pontus Berner bollen mot mål. Basse försökte tippa bollen över ribban men den smet innanför, till 0-1. Några minuter senare landade Mogge olyckligt efter en tuff nickduell och fick avbryta matchen på grund av en skada i armbågen.

Allteftersom spelade Månstad upp sig och reducerade i 29:e minuten efter ett inkast av Daniel som Kristian nickskarvade fram till Pontus, som petade in bollen med vänstern. Månstad borde sedan punkterat matchen redan i slutet av första halvlek, genom flera chanser, men bollen smet både strax utanför och över, vilket gjorde att resultatet 1-1 stod sig halvleken ut.

I 48:e minuten kom emellertid målet, genom en nick av Kristian. 2-1 stod sig dock inte länge, då Kamer Preteni bara minuten senare svarade med ett snyggt vänsterskott som dök ner bakom en chanslös Basse. Marbäck visade på samma spel som i första kvarten, och stod sedan för den farligaste målchansen genom en stolpträff, men det var Månstad som skapade mest. Med tio minuter kvar av matchen nätade Pontus igen och satte slutresultatet till 3-2.

Nästa hemmamatch är den 16 juni kl. 15.00, då vi tar emot Hällstad. För er som inte kan hålla er till dess möter vi Äspered borta den 12 juni kl. 19.00 på Lundavallen.

Skribent: Emelie