Månstad och Länghem stod inför matchen på samma poäng i tabellen. Med ett par förluster i baken var det nu dags för Månstad att åter plocka tre poäng. Det tog […]

Månstad och Länghem stod inför matchen på samma poäng i tabellen. Med ett par förluster i baken var det nu dags för Månstad att åter plocka tre poäng.

Det tog bara två minuter för Månstad att ta ledningen hemma i parken. En misslyckad rensning av Länghem studsade via Pontus fram till Kristian som tog vara på läget och nickade in 1-0. Månstad var det bättre laget i första och hade en god chans att öka på ledningen i mitten av första halvlek, då Linus och Kristian kom fria med målvakten. Länghems målvakt gjorde dock en kanonräddning. Returen var Alex framme på, men han fick inte rätt träff på bollen som seglade utanför målramen. Det skulle dröja till andra halvlek innan ledningen utökades.

I den 74:e minuten lade Daniel en frispark två meter in på Länghems planhalva. Länghem hade i halvlek tvingats till målvaktsbyte på grund av skada. Med Daniels frisprak dök bollen snyggt mot mål och blev för svårbedömd för den nyinsatte målvakten, som också var flitigt uppvaktad av Kritstian, och bollen tippades in i mål. Med två minuter kvar sattes slutresultatet 3-0. Pontus spelade en djupledsboll till Kristian som blev nedriven utanför straffområdet, men som ändå lyckades skicka iväg bollen in i mål. En rättvis seger till Månstad, där Länghem kunde stänkt in reducering, men som aldrig riktigt kom nära poäng.

På lördag kl. 15.00 möter vi Marbäck borta på Bäckavallen. Vi ses där!

skribent: Emelie