Då var det dags för enkronasmatch på Ingsvallen där Länghem tog emot Månstad. Innan matchen presenterades Länghems ungdomsverksamhet. Både flick- och pojklag inom fotboll och skidklubb presenterades i det strålande […]

Då var det dags för enkronasmatch på Ingsvallen där Länghem tog emot Månstad. Innan matchen presenterades Länghems ungdomsverksamhet. Både flick- och pojklag inom fotboll och skidklubb presenterades i det strålande solskenet innan det var dags för avspark i det stundande derbyt.

Matchen började jämnt, med chanser för båda lagen. Det var Länghem som kom närmst ett ledningsmål genom ett friläge, där bollen dock gick utanför målramen. Regnet började sakta ta vid, och glassbilen drog ouppmärksammat sin muntra melodi från vägen bortom plan. Daniel fick ett nickläge, men bollen gick lite för högt och Länghems långe målvakt hann dit för att stoppa nicken mot mål. Tio minuter senare fick en länghemsspelare återigen chansen ensam mot Tobbe i mål, men petningen fångade Tobbe med vänsterhandsken.

Fem minuter in i andra halvlek slog Bror ett inlägg från halvplan, Kristian nickade bollen mot mål, men den nickades bort på mållinjen av en länghemsförsvarare. Månstad spelade upp sig och hade det bättre spelet i andra halvlek. Utdelningen kom med tio minuter kvar då nyinbytte Pontus slog en fin hörna in mot Kristian, som denna gång bestämt nickade i nät, till 0-1. I slutsekunden snuvade dock Länghem Månstad på segern då Mattias Flack fick vända upp mot ett något passivt försvar och satte bollen innanför vänstra stolpen. Domaren blåste efter avsparken av matchen, till besvikna månstadspelare och ett jublande Länghem. Det oavgjorda slutresultatet 1-1 kunde i stunden summeras som en vinst för Länghem och en förlust för Månstad.

På onsdag, 5 juni, tar vi nya tag då vi tar emot Marbäck hemma i Månstadparken. Vi ses där!

Skribent: Emelie