Vi hade i alla fall tur med vädret…

Resultatmässigt rann det iväg i bortamatchen mot Lockryd/Sexdrega.

Regn på uppvärmningen men lagom till matchstart sprack det upp och solen försökte värma upp den nedkylda luften. Regnbågen tronade upp sig bakom åskådarbänken och vi bjöds på en fin onsdagskväll, vädermässigt i alla fall. Trots en spelmässigt bra start var det mål i baken redan efter 9 minuter. Lockryd/Sexdregas Martin Widenby Pherson fick bollen i djupet och skottade på marken in 1-0 bakom Johan. Det blev snabba ändringar i laguppställningen under matchens första hälft. Nisse gick av plan knappa minuten efter matchstart med känningar i ljumsken, vilket gett sig till känna redan under uppvärmningen. Dryga 20 minuter senare klev Daniel M av, med känning i baklåret. Trots omjusteringar lite här och var skapade vi chanser framåt, vilket gav utdelning i matchens 30:e minut. På en frispark från Mange satte Daniel J returen.

 

1-1, men med kvarten kvar av halvleken hann Lockryd/Sexdrega göra inte mindre än tre mål, i minut 38, 41 och 44. Precis innan 2-1:målet hade Johan gjort en bra räddning på ett inspel till en fri Lockryd/Sexdrega-spelare. Följden blev dock hörna, där Max Glans satte 2-1. 3-1 kom också på hörna, Tobias Turesson slängde sig fram och tryckte in bollen vid bortre stolpen. 4-1 var ett riktigt skitmål. Johan spelade ut till Ivarsson, som passade tillbaka till Johan, som vred upp för att rulla bollen vidare ut mot vår högerkant. Då var Martin Widenby Pherson påpassligt framme, norpade bollen och satte den i nät. En riktig kalldusch innan paus.

Andra halvlek blev inte mycket bättre. Det kvittade att MIF-spelarna slet och kämpade, för så fort Lockryd/Sexdrega fick hörna eller norpade bollen på mitten och ställde om, så gjorde de mål. 5-1 i minut 57 (Martin Widenby Pherson igen) och 6-1 i minut 79 (Max Glans) kom båda på snabba omställningar och 7-1 kom på hörna (87, Rasmus Svensson). Lockryd/Sexdrega var således duktiga på att flitigt utnyttja de chanser vi bjöd på, som missad markering på hörnor, vilket gav ordentlig utdelning resultatmässigt sett. 7-1 blev slutresultatet men många mål gjorda är inget unikt för Lockryd/Sexdrega som, i en visserligen haltande tabell, har den klart största målskörden under den här säsongen.

LockrydSexdrega har bollen Ivarsson lägger bollen i djupet

Imorgon, lördag, firar vi att Månstads IF fyller 90 år. Nästa seriematch är nästa vecka, fredag 19 augusti. Då tar vi emot Grimsås kl. 18.45 hemma i Parken. Imorgon är det dock match mellan MIF:s A-lag och MIF Old boys – det får man ju bara inte missa!! Avspark 14.30, men redan 11.00 öppnar vi upp Parken med minnesutställning och fotbollsgolf kl. 11.30. Vi ses imorgon!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.