Tunt med spelare, men gott om knott och målchanser

Fin insats mot Dannike trots en tunn trupp.

Det var många spelare borta inför hemmamötet mot Dannike men efter lite sökande fick vi ändå ihop tillräckligt med grabbar för att kunna genomföra matchen. Ska vi vara ärliga så har vi ju varit i värre knipor (som bortamatchen mot Äspered 2014 då vi hade 11 man och Älgen gjorde A-lagsdebut). Nu hade vi ändå avbytare, och tur det för Basses värden inför matchen visade sig inte vara tillräckligt bra för att han skulle kunna vara med och spela, så Daniel M fick stå i mål även denna match.

Stämningen inför matchen var god, trots manfall, rejäla regnskurar och mängder av knott. Men för den fiffige fanns givetvis alternativ, om man nu inte önskade sitta och stretcha i regnet. Bollrummet har ju tak till exempel, tänkte Daniel J och fick sitt på det torra.

Daniel sitter i bollrummet och stretchar

Det var ett peppat MIF som klev ut på plan inför mötet med Dannike och målchanserna kom direkt, genom bland annat en fin hörna från Jonatan i minut 2 och ett skott utanför av Mange i minut 3. Dannike skapade även de chanser och när vi senare summerade hela matchbilden så fanns det tillräckligt med målchanser för att matchen skulle kunna ha slutat med MIF-vinst, oavgjort eller med Dannike-vinst. Frågan var bara vilket av lagen som skulle ha den där lilla extra medgången, som gör att chanserna sitter.

Det var MIF som först fick utdelning. I 43:e minuten drog Marcus M till med ett skott halvvägs in på offensiv planhalva. Målvakten slängde sig och räddade ut bollen till hörna. Mange la hörnan in mot mål och in i gröten av MIF- och Dannike-spelare. Bollen hittade till slut ut till Marcus M på bakre ytan. Dannikes målvakt låg ner och Marcus M kunde därför trycka in 1-0 i ”öppen” kasse (med diverse utespelare ivägen). Jubel från MIF-grabbarna och vilda protester från Dannike. Under första halvlek hade vi fått se något stressade Dannike-spelare, vilket stundtals smittade av sig även på de gulklädda. Hemmalagets ledningsmål verkade bli droppen i den berömda bägaren och frustrationen hos de lila-klädda blev tydlig.

Till andra halvlek hade Dannike emellertid samlat ihop sig och de tog kommandot första kvarten. MIF hade svårt att hitta rätt och det skapade luckor för Dannike. 1-1 kom i 56:e minuten. Ett utspel på högerkanten följdes av ett inspel till en fri Andreas Andersen som satte kvitteringen bakom en chanslös Daniel. Minuten efter fick Mange bollen i djupet, men målvakten rusade ut och täckte skottet.

Några minuter senare jobbade Marcus M fram en frispark utanför Dannikes straffområde. Mange tog hand om den och smällde till mot mål. Målvakten räddade och Jonatan kom flygande på returen, men hans hårda skott gick utanför. Istället för ny ledning för MIF var det Dannike som satte bollen i nät, i matchens 65:e minut. Från position centralt utanför vårt straffområde las bollen ner mot vänster. Den nickades vidare in mot Andreas Andersen som i sin tur snyggt nickade ner bollen innanför stolpen. Någon minut senare var Dannike nära ytterligare ett mål. En snabb omställning följdes av ett inspel till en fri dannikespelare, men Daniel räddade skottet.

På både läktare och bänk frodades knotten och Janne ömsom svor ömsom sprejade myggspray i ansiktet. På bänken gömde sig spelarna under tröjor och västar i ett försök att smälta in i omgivningen och lura knotten åt annat håll. Janne verkade bittert ångra den nya, kortklippta frisyren och hittade en något unik lösning på knottproblemet: en halvlyckad Darth Wader-mundering.

Janne med en tröja som huvudbonad

Fortsatt i halvleken skapades chanser både för MIF och Dannike. Innan de 90 minuterna var över skulle dock Daniel J hinnan näta två gånger, tyvärr både i eget mål och i Dannikes. i 70:e minuten fick Dannike en frispark en bit in på vår planhalva. Bollen las in mot mål och det blev miss i kommunikationen mellan de gulklädda. Daniel M gick ut mot boll och Daniel J försökte nicka undan, men bollen gick tyvärr i eget mål, vilket gav 1-3 till Dannike. Med cirka kvarten kvar ändrade vi om lite i uppställningen och Daniel J flyttade upp från ytterback till anfall, vilket gav resultat. I 82:a minuten drev Marcus M upp i mitten. Han passade ut till Mange som la ett inlägg. Daniel J kom rusande i mitten och smackade in kvitteringen 2-3. Något mer mål i matchen blev det emellertid inte och Dannike fick med sig tre poäng från Parken.

Nästa match är på tisdag, 21/6 kl. 19.00, borta mot Svenljunga. Kom och heja på MIF!

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.