Tungsprunget

Dagens match spelades borta i Sjötofta. Sjötofta som förra året råkade bränna sönder sin plan har i år tagit lärdom av misstaget och har numera en jättefin plan. Vi kom […]

Dagens match spelades borta i Sjötofta.
Sjötofta som förra året råkade bränna sönder sin plan har i år tagit lärdom av misstaget och har numera en jättefin plan.

Vi kom till Sjötofta med några tävlingsmatcher i bena, medans detta var första för Sjötofta. Nog trodde jag att vi skulle vara snäppet bättre än Sjötofta eftersom vi hade matchtempo och det trodde jag inte Sjötofta hade.
Uppvärmningen kändes riktigt bra och jag tänkte att det här kommer bli en kul kväll att spendera nere i Sjötofta.

Men så fel man kan ha. Första 10 var som att det var tvärtom i matchandet att Sjötofta spelat 2 seriematcher och vi gjorde våran första. Det märktes att Sjötofta var taggade och skulle vinna den här matchen. Dom tar också ledningen mycket rättvist i 16e minuten.
Efter detta tar vi tag i spelet lite mer och skapar några chanser, men skärpan i sista 3e delen av planen fanns inte riktigt där. Vi går till pausvila med ett underläge.

Vi ändrar om lite inför andra halvlek och med en beslutsamhet att vi verkligen skall kriga på och försöka ta 3 poäng.
Vi börjar andra mycket stark och skapar oss ett riktigt bra läge efter 8 minuter då Alen dribblar förbi målvakten och skall lägga in den. Men kommer lite ur vinkel och en spelare i deras lag hinner tillbaka och räddar på mållinjen. Men Alen var inte riktigt nöjd med detta utan i den 64e minuten vänder han bort en Sjötofta spelare utanför straffområdet och skickar in 1-1 genom att ta till vänstern och nästa lobba över målvakten.
Spelet efter detta är inte någon jättehöjdare. Det böljas fram och tillbaka med några ströchanser hit och dit från båda lagen. Sjötofta är väldigt vassa på sina fasta situationer och det får dom andra lagen se upp med.
Matchen slutar 1-1 och jag tycker det är ett rättvist resultat då båda lagen skapar många lägen för att avgöra.
Det märktes i slutet av matchen att båda lagen var trötta och att det var tungsprunget. Det slogs bort väldigt mycket bollar och man hade inte någon riktig tanke dom sista 15 minuterna.

Det vi tar med oss från denna matchen är att vi ändå skapar tillräckligt mycket för att lyckas vinna matchen. Men vi måste också bli hetare när vi kommer in i bra målchanslägen.

Nu ser vi framemot söndagens drabbning i parken. Det är vårsäsongens sista match och den spelas kl 17.00 4/7 mot Svenljunga.

Jag hoppas att så många som möjligt hittar dit och kan hjälpa oss till att bärga våran första 3 poängare

Daniel Johansson, tränare

Av: Daniel Johansson

Tränare

1 juli 2021 Kl. 19.00
Sjövalla

Väder: Strålande solsken
Publik: 60
Domare: Vesa Myllylä

KoKoKoMikael Gustafsson
KoKoJonathan Kisch
KoAlen Buljubasic

Brännmärkta av: Daniel J

Minut-för-minut