Seger mot Länghem!

Eftersom jag inte var på plats när Månstad på bortaplan visade Länghem var skåpet ska stå, så kommer här mitt första fuskreferat.

Själv satt jag i Utby kyrka i Göteborg och lät gravidhormonstårar flöda under en vigsel mellan två nära vänner, medan Månstad mötte Länghem på bortaplan. Som sedvanligt var det i Länghem enkronasmatch och det bjöds på såväl chokladhjul som bollkastning och en, enligt uppgift från supportrar, mycket underhållande match. Det hade varit ganska nervöst från ledarstaben i MIF då vi sedan några veckor tillbaka kunnat konstatera att vi i matchen skulle sakna hälften av de spelare som normalt är med på laguppställningen, på grund av alla möjliga anledningar. Vi hade ett par avstängda, Marcus M var iväg på bröllop med mig och Ivarsson var iväg och blev gudfar, o.s.v. Dessutom hade Mathias en önskan om att helst inte spela, i rädsla för att dra på sig skador inför kommande helg, då han ska gå och bli äkta man. Det kan vara tufft att få till ett bra spel när det sker stora förändringar i laguppställningen mellan matcher, men det skulle visa sig inte bli något problem.

Jag kan ärligt skriva att jag inte kan berätta mycket om matchen. En mobil som blinkade till i kyrkbänken varje gång det blev mål var så nära matchen jag kom. Enligt matchstatistik från vastgotafotboll.org och matchreferatet av Länghems tränare Mika såg det dock ut såhär: Länghem tog ledningen i matchens 13:e minut, med sitt första skott på mål, men det var en ledning som de inte fick behålla länge. Fyra minuter senare var det nämligen kvitterat, genom Daniel Magnusson, till 1-1. Sedan var Nisse framme och satte både 1-2 och 1-3. Innan halvleken var över hade dock Länghems Alexander Nilsson reducerat till 2-3.

Andra halvlek fick en resultatmässigt tung start för MIF, med en straff mot sig i 55:e minuten. Pontus Timonen förvaltade den väl och därmed var det kvitterat till 3-3. Månstad skapade gott om chanser i andra halvlek och med 10 minuter kvar av matchen klev Mange fram på en frispark och bjöd på vad Mika i sitt referat kallar ”fotbollsgodis”. Manges välkända tillslag resulterade i ett skott som gick ribba in. 3-4 och en MIF-ledning som höll sig matchen ut.

När svärmor Annika sms:ade att det blev seger för MIF bröt ett diskret jubel ut i Göteborg, där makarna Magnusson inte visste vad de var gladast över – att MIF besegrade Länghem eller att brudparet sa ja i kyrkan. Janne sms:ade stolt och berättade om MIF-spelarnas underbara lagmoral och gedigna jobb över hela plan, matchen igenom. I spelarnas sms-grupp flödade sms med hjärtan och kärlek och ett ”Nu myser vi Janne! Fest hela veckan!”

Med ”fest” avses givetvis inte bara lördagens 90-års jubileum utan också dagens måndagsträning och en – observera – tidigarelagd match mot Lockryd/Sexdrega. Nu på ONSDAG kl. 19.00 spelar vi borta mot dem på Ängagärdet i Sexdrega. MIF-hela veckan!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

6 augusti 2016 Kl. 15.00
Ingsvallen

Väder: Vet ej, men det regnade i Göteborg
Publik: 200 enligt Länghems tränare Mika
Domare: Magnus Johannesson

KoKoKoDaniel Magnusson
KoKoAlexander Öberg
KoAlexander Carlsson

Brännmärkta av: Janne