När MIF öppnade sjukstuga och Janne blev av med håret

Åter poäng till Månstad, trots en matchbild som var lite si sådär.

14 MIF-spelare fanns tillgängliga när matchen drog igång (ingen ordinarie målvakt, varför Daniel M idag fick ta plats i mål). Nisse fick känning i baklåret efter några få minuter spelade (Stins in). Så var de bara 13.

13 MIF-spelare peppade varandra och matchstarten var god. Ljungsarp kom dock ganska snabbt in i matchen och tog ledningen i 36:e minuten när Linus Selin satte 0-1 i. Precis innan hade Månstad skapat ett vasst läge. Stins fick bollen i djupet, gick med den och spelade in i straffområdet till Michel, vars skott målvakten räddade. Minuter innan halvlek kunde Ljungsarp ha utökat ledningen: en ljungsarsspelare tog emot en djupledspass och kom fri mot Daniel M, som räddade.

13 MIF-spelare klev ned i omklädningsrummet och det gjordes lite förändringar i uppställningen inför andra halvlek. Robban hade fått ont i höften (Wille in). Så var de bara 12.

12 MIF-spelare till andra halvlek. Chanser blev det gott om för båda lag. Daniel M räddade en frispark som från ett bra läge strax utanför vårt straffområde drogs rakt på mål. Lite senare la Daniel J en boll i djupet till Mange som kom fri, men skottet räddades av Ljungsarps målvakt. MIF-spelarna kämpade på utan att få hållbar spets i anfallet. Marcus M var illamående och fick kliva av med 20 minuter kvar(Jonatan in). Så var de bara 11.

11-MIF spelare krigade för poäng. ”Det här är ju ingen avbytarbänk!” skojade Bagarn och pekade mot den sargade truppen i båset, ”Det är ju en sjukstuga!”. Ivarsson fick på grund av sin förkylning kliva av. Så var de bara 10. Nej, vänta nu, det är ju en spelare för lite? Marcus M hade ”tagit lite frisk luft” bakom båset och fick helt enkelt kliva in igen. Så var de fortfarande 11!

Med 76 minuter på klockan krigade Marcus M in 1-1. Målvakten hade räddat ett skott och både Marcus och målvakten slängde sig efter returen. Marcus nådde fram först och petade in reduceringen. Ett glädjevrål gav han ifrån sig medan medspelarna sprang fram för att fira med honom. Målet satt hårt inne, men skam den som ger sig!

1-1 blev också slutresultatet. Vi kan konstatera att det fanns gott om målchanser för båda lag, och att vi ska vara nöjda med att ha jobbat till oss en poäng idag. Trots att spelet inte stämde riktigt så höll vi ihop matchen och tog en poäng. Nu är det lite paus för Sweden Rock för halva laget, sen möter vi Dannike hemma onsdag 15/6 kl. 19.00. Vi ses då!

Visst ja, är det fler som har undrat vad som har hänt med Jannes hår? Enligt honom själv ville han efterlikna vår domare Ove Ivarsson i ett inte så diskret fjäskförsök, men andra källor försäkrar att det är Jannes son som är den ansvarige bakom hårförsvinnandet…

Domaren Ove och Janne

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

8 juni 2016 Kl. 19.00
Månstaparken

Väder: Soligt men knotten frodades i skuggan
Publik: 43
Domare: Ove Ivarsson

KoKoKoAlexander Carlsson
KoKoDaniel Magnusson
KoMarcus Magnusson

Brännmärkta av: Janne

Minut-för-minut