Manfall i truppen

Då var det återigen dags för en match mot ett topplag i serien. Efter att ha vunnit mot först trean (Grimsås) och sen även mot fyran (Sjötofta) så var det […]

Då var det återigen dags för en match mot ett topplag i serien.
Efter att ha vunnit mot först trean (Grimsås) och sen även mot fyran (Sjötofta) så var det dags att möta tvåan i serien på bortaplan.
Jag har en gång i tiden spelat i Rångedala (i stort sett hela mitt liv) så jag hade ganska bra koll på vad som väntade oss.

Inför matchen hade vi ett rejält manfall i truppen. Då hela 11 spelare var borta av diverse anledningar. Varav det sista återbudet kom vid samlingen. Ja det är division 6 vi spelar i så allt kan hända fram till matchstart.

Men vi börjar matchen fantastiskt bra och får 1-0 redan i 2:a minuten genom att vi har erövrat boll högt upp på deras planhalva där vi hittar in till Marcus Johansson som säkert sätter 1-0. Vi fortsätter att ligga högt upp i vårat presspel, precis det vi pratat om innan vi gick ut till matchstart. I minut 19 kommer 2-0 genom Alexander Öberg. Ett riktigt snyggt anfall där vi spelar rätt igenom deras box till Daniel Magnusson som kommer ur vinkel men ändå lägger ett högt inspel på bortre där Öberg kommer och nickar in 2-0. Hittills tycker jag att vi varit det bättre laget och det kändes riktigt bra.Men så får Rångedala ganska snabbt in en reducering på ett litet missförstånd mellan back och målvakt och rångedala får lite energi efter detta. Rångedala börjar ta över lite mer och framförallt skapar dom några fasta situationer som dom är livsfarliga på och det är just det som dom kvitterar i minut 44a på. Tungt att få detta i baken så nära halvtidsvilan.

I pausen pratar vi mycket om just dom fasta situationerna och att vi hittills gjort en bra insats.
Andra halvlek är inte mer än 10 minuter gammal när Rångedala på ett inspel gör 3-2.  Vi faller tillbaka lite i våra positioner och vi tvingas göra några byten i andra halvlek. Sista kvarten skickar vi upp Michel i anfallet för att lyckas ta en poäng och vi skapar några bra lägen för att kvittera. Bland annat så har vi en boll i nät men det döms bort för offside vilket var felaktigt just då. Men i första läget skulle det varit offside men spelet gick vidare och 3-3 hade varit rättvist. Men istället så får Rångedala en frispark på deras egna planhalva som dom slår snabbt och långt till en spelare som springer sig ren då vi inte riktigt orkar tillbaka och 4-2 är ett faktum.

Jag tycker att vi skapar tillräckligt mycket chanser för att få med oss 1 poäng idag. Men i sista ändan är det dom fasta situationerna som avgör.
Nu har vi som sagt va mött 3 topplag och snott med oss 6 av 9 poäng vilket är väldigt bra. Det bevisar att vi kan vara med och slåss mot topplagen.

Nu är vi spellediga nästa vecka men vi håller inte upp med träningarna.

Nästa gång vi spelar match är det ”derby” borta mot Dannike den 18/9. Hoppas vi ses där kl 16.00

Daniel Johansson, tränare

Av: Daniel Johansson

Tränare