Jag behöver choklad

Dags för bortamatch mot Grimsås och årets första match på naturgräs!

Personligen älskar jag naturgräs. Denna förkärlek till det äkta underlaget är emellertid helt ovidkommande i nedanstående referat, så nog om det.

Vi visste sedan innan att det här skulle bli en mycket tuff match. Dels utgick från att Grimsås skulle ha eld i baken från sin visit i division 5 förra året, dels brukar vi helt enkelt få det svårt när vi spelar på Grimsborg.

Men vi tror på det här.

Månstad börjar matchen bra. Grimsås försöker rulla igång sitt spel och sätta högt tempo, men MIF krymper ytorna, är snabba in i press och sätter på så vis lite käppar i hjulet för Grimsås. Den positiva känslan av ”det här kan nog bli ganska bra” rubbas dock lite när 1-0 till Grimsås sätts redan i 10:e minuten. På ett inspel är vi först på bollen, men lyckas inte rensa undan. Istället tar Sebastian Folke fatt i bollen och lägger den stolpe in i mål.

Skit ock, men vi spelar i alla fall bra.

23:e minuten. Grimsås spelar in bollen mot bortre stolpen. En gulklädd tar emot den men får inte ordning på fötter och boll så Melvin Örn kliver fram och sätter bollen i nät. 2-0 till Grimsås.

Nu blir det tufft.

28:e minuten. En djupledspass och bollen ser ut att gå över vår kortlinje, men den gulklädde yttern kör i 100 knyck och hinner upp den innan dess. Han spelar in och Viktor Ekdal sätter 3-0 till Grimsås.

Nu börjar Grimsås nöta ner MIF-försvaret.

41:a minuten. En snabb boll i djupet av Grimsås och innan MIF-försvararna hinner vända om är Sebastian Folke framme vid straffområdet. Krogh kommer ut men kan inte göra mycket åt situationen. 4-0 till Grimsås.

Paus hade suttit bra nu.

43:e minuten: GIF:s Viktor Ekdal har hög fart på högerkanten, skär in och sätter 5-0 med ett lågt skott. ”Vad fan är det som händer?” undrar Johannes, som värmer upp vid båset. Det kan man verkligen undra. Grimsås spel påminner om den där metaforen där en kniv går genom smör en varm sommardag.

44:e minuten: 6-0 till Grimsås.

Nu hinner jag inte med.

Dags för andra halvlek – nya tag och lite byten – ny energi!

Det går 3 minuter, sen fälls en grimsåsspelare i vårt straffområde. Melvin Örn lägger en kylig straff, lågt ut mot stolpen. 7-0.

Det kunde ju börjat bättre.

64:e minuten: Mattias fälls utanför Grimsås straffområde. Gurra lägger den och skruvar bollen mot bortre krysset, men bollen går över ribban.

Nära skjuter ingen hare, men någon decimeter lägre kunde väl bollen gått? Som om det inte är nog med elände har Krogh fått ont i handleden och måste kliva av. Tur vi har Rasmus som hoppar in!

75:e minuten: David Johansson sätter 8-0 till Grimsås genom ett snyggt, högt skott mot bortre stolpen.

Nu går det inte längre. Finns det något att trösta sig med? Visst ja, jag har ostbågar i ryggsäcken. Fram med dem.

77:e minuten: 9-0 till Grimsås efter ett skott av Ludvig Johansson, där bollen smiter under armen på Rasmus och går in i mål.

Alltså… Nu räcker det.

Fokus på det positiva: ”Bra att de inte har någon resultattavla” skojar Daniel M vid bänken och det får oss på bättre humör. Man får ju ta matchen för vad det är: Ett möte i division 6. Inte OS direkt. Vad gör väl det här resultatet om hundra år. Vi är många spelare och alla får speltid, kommer Daniel M senare konstatera efter matchen. Alla vill spela och alla får spela. Sällskapet på läktaren är ju inte fy skam det heller. Jag sitter bredvid det Daniel J benämner som ”skadegänget”: Rönn, Mackan J och Mackan M.

85:e minuten. Hårt skott från vänster sida i straffområdet resulterar i Sebastian Folkes tredje mål för kvällen och 10-0 till Grimsås.

Nä, nu skiter vi i det här. Blås av matchen. Jag ska hem och käka choklad.

Grimsåsmatchen lägger vi bakom oss och istället fokuserar vi framåt, på torsdag 12 maj. 19.00 är det äääääntligen dags för match hemma i Parken! Sjötofta står för motståndet. Ses i Parken på torsdag!

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.