Helt okej ändå

En match som Alex C summerade med "Helt okej efter förutsättningarna ändå"

Matcherna duggar tätt nu och i söndags skulle Janne plocka ut lag till hemmamatchen mot Grimsås. ”Är det någon som vet med sig att de inte kan?” skickade Janne ut i gruppen och fick svar att Robert var tveksam till spel på grund av smärta i vaden. Nåväl, ett lag med 17 spelare togs ut och så kom matchdagen. 9:02, sms från Janne med definitivt återbud från Robert plus återbud från Pontus som hade ont i låret. 15 man kvar. 9:28, sms från Janne igen att även Henrik lämnat återbud på grund av förkylning. 14 man kvar.

Gripen hade haft ont i ryggen sedan förra B-lagsmatchen men gjorde ändå ett försök på uppvärmningen. Klart besviken fick han dock kasta in handduken. Så var det bara 13 man kvar.

På genomgången inför matchen hade Janne varit väldigt tydlig med att vi skulle bryta trenden att släppa in mål under matchens startminuter. Mycket viktigt och alla var med på tåget. Lik förbannat smet 0-1 in efter 2 minuter, målskytt David Johansson.

Målet var dock inte oförtjänt. Grimsås hade matchen första kvarten och kunde gjort fler mål under den tiden. Månstad jobbade sig sedan in i matchen och jämnade ut något framåt halvtidsvilan.

Andra halvlek var inte gammal innan Ardian Gashi utökade till 0-2 för Grimsås (minut 50) och strax efter stukade Alex C foten och han fick ligga med lindad fot i högläge resten av matchen. Så var de bara 12. Jesper kom in på ytterbacken och Bror klev in på mittback. En bit in i andra halvlek  fick Wille kliva av med känning i låret och Anton klev in. Ska man se det från den ljusa sidan så behöver ju ingen värma bänken matchen igenom utan att få spela något, men det är en klen tröst när man ska försöka få ordning på spelet medan lagkamraterna faller ifrån. Trots en match där Grimsås hade övertaget det mesta av tiden så kämpade Månstad tappert och höll nere Grimsås målskörd.

I och med segern gick Grimsås upp i ledning i tabellen, dock med en match mer spelad än Rångedala.

Vi spelar match redan på fredag igen, borta mot Tranemo. 24/8 19.00 kör vi för seger på Tranehov. Vi ses där!

Bilder från matchen:

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

21 augusti 2018 Kl. 18.30
Månstaparken

Väder: Härligt sensommarväder
Publik: 47
Domare: Magnus Johannesson

KoKoKoMichel Landén
KoKoMikael Gustafsson
KoMarcus Johansson

Brännmärkta av: Janne


Matchen sponsras av:

Prefab

Minut-för-minut