Gripens förbannelse

Det är tight i tabelltoppen mellan Tvärred/Vegby, Dannike och Grimsås. En seger var därför en nödvändighet för Tvärred/Vegby, men MIF satsade givetvis på att sno med sig minst en poäng vid mötet på hemmaplan.

Tvärred/Vegby skapade en farlig målchans redan efter 2 minuter. En misslyckad rensning i MIF:s backlinje resulterade i att en fri tvärred/vegby-spelare kunde måtta mot mål. Skottet gick dock över ribban. Tvärred/Vegby försökte sedan rulla boll och spela sig igenom MIF-försvaret. De lyckades emellanåt och skapade någon målchans, men månstadsspelarna slet hårt och låg tätt i försvaret. I 31: minuten spelade sig de svartklädda genom vår backlinje till en fri anfallare, vars skott Johan dock räddade. Returen hittade ut till en tvärred/vegby-spelare, Bror täckte upp mot mål och skytten skottade utanför. Månstad spelade inledningsvis lågt och var emellanåt uppe i banan och nosade, med någon hörna och något skott utanför. Framåt halvtidsvilan skapade vi två bra chanser på två minuter: Daniel J blev framspelad på högerkanten men hans låga skott smet utanför bortre stolpen. Sedan försökte Nisse på vänsterkanten med just ett vänsterskott från snål vinkel, men målvakten plockade bollen. 0-0 i halvlek och molnen började spricka upp och släppa igenom sensommarljuset.

Likt första halvlek inledde Tvärred/Vegby med en farlig målchans. Några minuter senare skapade de ett läge igen. På en hörna var en tvärred/vegby-spelare högst på boll och han drog till med en hård nick. Johan räddade ut till ny hörna och på den var det Bror som var högst. I 54:e och 55:e minuten smällde det dock till, dubbelt upp. Först satte Tvärred/Vegby 0-1 efter ett genomspel på vänsterkanten och ett lågt skott i mål av Adam Tingström. Minuten efter tryckte sig sedan Linus Inhammar förbi två MIF-spelare och skottade. Bollen studsade retligt förbi Johan. 0-2 och uppförsbacken var plötsligt rejäl. Passande mulnade det på igen och Michel fick kort efter målen kliva av med en rejäl lårkaka. Som grädde på moset verkar Gripen vara förföljd av en förbannelse. Efter en rad A-lagsmatcher har det där första A-lagsmålet uteblivit. Även när han nätat har det ändå inte stått Gripestam i protokollet efteråt… När så Mange drog av ett skott på mål och returen hittade ut till en fri Gripen såg förbannelsen ut att brytas. När han tagit sig förbi målvakten och hamnat i något snäv vinkel täcktes så målet upp av ditrusande tvärred/vegby-spelare. Gripen, som enligt egen utsago är extremt högerfotad beskriver situationen som ”panik, och så blev det en dålig högeryttersida…”

Som effekt av Tvärred/Vegbys två snabba mål flyttade Månstad upp i banan och skapade mer framåt, vilket gav ett mer jämnt spel än i första halvlek. Det var dock en frispark från mittplan som gav utdelning, i 67:e minuten. Medan Mange ställde upp för att skotta flyttade Bror och Pontus upp från backlinjen och in i smeten framför mål. När Mange lossade sin högerkänga gick Bror och Tvärred/Vegbys målvakt mot bollen. Den smet emellertid förbi och gick rakt in i nät. 1-2 och Månstad jobbade för att ta poäng. Tvärred/Vegby såg dock ut att sätta spiken i kistan i matchens 76:e minut, då de slog en snabb frispark genom vår backlinje. Den ljupledslöpande spelaren var snabbt uppvaktad av Marcus M, som fått flytta ner i backlinjen efter att Michel gått ut. Spelaren passade framåt till en fri medspelare som satte bollen i nät, men domaren blåste då av för offside. Med cirka fem minuter kvar gick Månstad ner på trebackslinje och Pontus flyttade upp i anfallet, men det blev tyvärr inga fler mål utan Tvärred/Vegby gick segrande ur striden och jublade högt med armarna i luften då domare Ivarsson blåste av matchen. Månstad kunde ändock vara nöjda med en väl genomförd match!

Nästa match spelar vi på fredag, 2 september kl. 18.15, spelar vi borta mot Kindaholm på Hagavallen i Östra Frölunda. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

29 augusti 2016 Kl. 18.15
Månstaparken

Väder: Fint sensommarväder
Publik: 42
Domare: Ove Ivarsson

KoKoKoMarcus Magnusson
KoKoPontus Magnusson
KoMarcus Johansson

Brännmärkta av: Janne