Byten, mål och gråa hår

Äntligen hemmamatch igen - och med publik! De 50 som var först till kvarn fick se en spännande match då MIF tog emot Ljungsarp.

Även en misslyckad kaka har sina russin, så dem plockade vi med oss från matchen mot Länghem och spelarna bestämde tillsammans vad som skulle förbättras inför hemmamötet mot Ljungsarp. Sagt och gjort – MIF började matchen bra: Låg tätt på spelare och skapade lägen framåt. Efter 10 minuter till exempel fick Lasse bollen ut på kanten, gjorde ett inlägg mot Pontus som kom löpande in i straffområdet, men hans tår var aningen för korta för att han skulle få en ordentlig träff på bollen mot mål.

Det var mycket MIF i början av halvleken men Ljungsarp skapade också några chanser. Utdelningen för dem kom i 25:e minuten, då Linus Selin fick ett ganska löst inspel. Kisch kom ut och slängde sig men Selin lyckades peta in bollen under hans arm och bollen rullade snöpligt in i mål. Bara 4 minuter senare kvitterade dock MIF. Simon hade haft boll framför mål och hade försökt chippa den in mellan backlinjen, varpå en försvarare tog bollen med handen. Frisparken tog Simon själv hand om och den drog han rakt mot mål. En studs en bit framför lurade målvakten och vi hade 1-1. Målet ser du här:

Några byten blev det i första halvlek. Lasse hade redan innan matchen ont i vaden och i 20:e minuten fick han kliva av. Bonander klev in och tio minuter senare var det Albins tur, då Marcus M fick kliva av på grund av ont i ljumske och lår. Månstad kom av sig lite i och med byten och positionsförändringar medan Ljungsarp drev på framåt. I 41:a minuten var vi steget efter då en ljungsarpsspelare nickade mot vårt mål, en blå var först på returen och drog ett skott i stolpen och även den returen var de blå först på och Karl Larsson gav åter Ljungsarp ledningen.

1-2 i paus och i början av andra halvlek hamnade vi lite för långt ifrån i försvaret och Ljungsarp var det lag som såg ut att bli först med att göra nästa mål. Månstad jobbade sig dock in i halvleken, höll mer i bollen och hittade tillbaka till spelet från början av första halvlek. När Gripen, som kommit in istället för Albin, la ett lite snett inlägg från sin kant, hördes något ljubel från publiken. Bollen såg ut att ha gått in i bortre, men hade landat på fel sida nätet.

Fler byten blev det. Vilja räcker inte när vaderna krampar, så Rönn fick kliva av en stund så Johannes fick komma in i spel. Efter lite banan och rejält med stretching hoppade Rönn in igen och Bonander klev av.

Flera chanser blev det, men målen saknades. I 68:e minuten la Pontus bollen i djupet till Gripen; Ljungsarps målvakt rusade ut och de var framme vid bollen samtidigt, med någon tiondels sekund fördel till målvakten som kunde plocka bollen. Pontus verkade något frustrerad över att chanserna skapades men målen uteblev och konstaterade halvbittert att han väl helt enkelt måste göra mål nu. Och det gjorde han. I 74:e minuten passade Johannes ut till Mackan J på vänsterkanten. Han gick förbi sin försvarare och spelade in till Pontus som kom löpande in i straffområdet. Denna gång var tårna tillräckligt långa och han styrde in kvitteringen till 2-2.

Nu var det verkligen match igen med två lag som jagade 3 poäng. Daniel J gick av och an framför båset och samlade säkerligen ihop ca 10 000 steg under matchens gång. Bagarn skrockade och frågade Daniel om han fått fler gråa hår sedan han började som tränare hos oss och då bara skrattade han och bekräftade att ”Ja, så är det”. Jesper gick strax efter av och Casper kom in på plan. 7 minuter efter 2-2 målet, och efter åtskilliga steg av Daniel J, klev Robin S fram och nickade in 3-2 på en hörna från Marcus J.

Ohälsosamt nervösa sista minuter när Ljungsarp satsade framåt och MIF höll undan. Med en minut kvar på klockan halkade Mackan J in i en närkamp och kapade en ljungsarpsspelare. Straffen var ett faktum och Tim Edgren satte bollen i nät utan tvekan. 3-3 och från bänken sammanfattade en spelare känslan med ett ord som jag inte är bekväm med att citera här, ett inte så vackert ord för en bakre plats i söderläge, även om det där och då passade väl. Så nära säsongens första trea, men MIF fick nöja sig med en poäng.

Det är tätt med matcher nu så redan imorgon, fredag 21/8, är det dags igen. Klockan 18.45 spelar vi borta mot Sjötofta.

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.