En förlorad halvlek, en vunnen

En trög start på matchen men en desto bättre avslutning!

Det var ett skadedrabbat MIF som styrde kosan mot Grimsborg och säsongens första bortamatch. Mestadels skyller vi på B-lagsmatcher, där Mackan J sträckte baklåret och Gripens revben fick sig en smäll, men också på Alexander Nilssons hurtighet, där en tur på rullskridskor slutade med en skadad axel. Daniel Magnusson, som nyss flyttat hem från Norge, är knäskadad och kunde tyvärr inte heller vara med. Vi kom dock till Grimsås med 14 pigga spelare! Truppen har växt och det ger en stabilitet inför matcherna. På grund av skador blev det utrymme för förändringar i uppställningen. Michel hade ju på något vänster lyckats måla upp en bild av sig själv som en forna skyttekung, så när laguppställningen drogs hade Michel flyttats upp från mittback till anfallare – upp till bevis!

Som ni säkert vet spelar Grimsås i gult och det blev därför det blå stället som klädde MIF-spelarna. Ett lyckat sammanträffande då det var internationella ME dagen.

Månstad i blått

Det blev även denna match en tuff uppförsbacke. Grimsås gjorde 1-0 redan i 6:e matchminuten. På en hörna nickade Henrik Haugeröd in matchens första mål. Tre minuter senare skapade MIF ett bra läge. Marcus M tog med sig bollen på högerkanten och spelade in till Michel. Målvakten kom ut och räddade med bålen skottet från Michel. En minut senare föll en gulklädd i vårt straffområde, men ingen åtgärd från domaren. Istället läggs en långboll i djupet upp till en fri Pontus, som blir avblåst för offside.

I 17:e matchminuten fick Grimsås en frispark på offensiv planhalva. Den lades mot bortre ytan och David Johansson föste in bollen med kroppen. 2-0 till Grimsås som fyra minuter senare skulle bli 3-0. Innan dess såg vi dock en repris på MIF:s hittills bästa målchans. Marcus M spelade åter fram till Michel och skottet räddades även denna gång med bålen av Grimsås målvakt. Denna gång blev det retur, Fredrik skottade men bollen gick över ribban. Istället blev det alltså ett nytt mål för Grimsås. På ett inspel kunde Simon Fröjd lägga ett lågt skott mot första stolpen. 3-0 Grimsås och en utmaning inför andra halvlek! Som grädde på skitmoset drog Marcus M stortån ur led, med några minuter kvar av första halvlek. Blodet rann ur munnen sedan en tidigare närkamp medan brorsan Daniel snabbt men naturligtvis inte så smärtfritt drog tillbaka tån i rätt läge. Adam fick gå in istället för Marcus men när det blåstes av för halvtidsvila linkade Adam av med skadad axel.

Spelmässigt hade vi inte nått upp till vår nivå i första halvlek, men det skulle komma att ändras till andra. Bättre start av halvleken kunde man dock önskat. Efter fem minuter fick Grimsås ett friläge, Johan kom ut, men kapade spelaren och blev därför frilägesutvisad. Jocke fick kliva in i målet och räddade den följande frisparken. Marcus M hade till halvleken gått in i spel igen, men fick efter tio minuter kliva av på nytt. Wille kom istället in som vänsterback och Daniel J gick in på mittfältet.

I matchminut 60 kom äntligen MIF-målet! Pontus tog sig ner mot kortlinjen och la ett lågt inspel mot bortre till Mange, som skottade in 3-1. Månstad spelade upp sig och gjorde en klart bättre insats i andra halvlek än i första, trots att de var en man kort. Målmässigt skulle MIF dessutom komma att vinna andra halvlek med 1-2, en man mindre och två nya skador till trots. Mange kunde blivit tvåmålsskytt i matchminut 79 då han la en hörna från vårt vänster. Bollen skruvade sig in mot mitten av mål och tog i ribban. Med 90 minuter på klockan gjorde istället Grimsås 4-1. Jakob Klasson la en frispark som retligt smet in vid bortre stolpen. På tilläggstid kom dock MIF:s andra mål. Daniel spelade in till Michel som säkert satte 4-2 genom ett lågt skott. Precis som utlovat blev det utdelning för Michel.

För att summera så får vi vara nöjda med andra halvlek och ta med oss samma kämparglöd till nästa match, som spelas redan nu på måndag, 16/5 kl. 19.00. Då tar vi emot Redväg hemma i Parken. Vi ses där!

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.