Daniel Johansson ny tränare i MIF

Förre MIF-mittfältaren Daniel Johansson skriver på som ny tränare för Månstads IF. Fullt fokus på glädje, engagemang och bollar på backen!

Vi börjar med den givna sportfrågan: hur känns det?

Det känns väldigt spännande och kul att ta sig an denna utmaningen. Att kunna få komma tillbaka till en så underbar förening som Månstads IF gör att man blir inspirerad av att ta sig an ett sånt här uppdrag. Även om jag kanske hellre hade spelat så känns det väldigt ärofyllt. Det ska bli kul att äntligen få bossa lite över grabbarna å få slänga lite käft 🙂.

Vad har du för förväntningar på säsongen 2020?

Mina förväntningar för säsongen 2020 är att vi skall bli bättre än förra året. Men framför allt att vi skall hitta tillbaka till lagandan och grunden vi hade när jag själv spelade i MIF. Sen hoppas jag att vi kommer få en rolig säsong med god uppslutning både på träningar och matcher. Och att vi har kul!

Månstads IF Daniel Johansson

Vad är din fotbollsfilosofi?

Min filosofi är att om man har kul och orkar spela fotboll så vinner man också matcher. Men för att komma dit krävs det ett engagemang och vilja från både ledare och spelare. Jag vill gärna spela en fotboll där man har mycket boll inom laget och att man håller bollen på backen så mycket det går. Att det alltid finns en ny gubbe i närheten att spela bollen till, då blir jag både nöjd och glad. Men nyckeln till att detta skall lyckas är väldigt mycket glädje inom laget och fotbollen.

Slutligen, Ole Gunnar Solskjær eller Freddie Ljungberg?

Jag blev ju kallad för ”supersub” i Rångedala för att jag alltid hoppade in och gjorde mål. Jag fick aldrig starta, och det fick ju inte Solskjær heller. Men jag vill ju inte vara någon jäkla norrman. Nä men Solskjær får vi la köra på eftersom Ljungberg snart kommer att få sluta och det vill jag ju inte göra i Månstad!

Namn: Daniel Johansson
Ålder: strax över 30 (32 för att vara exakt)
Bor: Metropolen Gällstad
Tidigare klubbar: Som tränare har jag varit spelande tränare i hällstad under ett år men som spelare har jag hunnit med följande ett gäng säsonger och turer i Rångedala IK. Hällstads IF, Fristad Goif och sist men inte minst Månstads IF.

Kategori: Fotboll, Nyheter