Solen i ögonen i Svenljunga

Ibland vill det sig inte och (nästan) ingenting går in. Igår var en sådan kväll.

Det finns inte så mycket att säga om matchen egentligen. Ett skadedrabbat Månstad började bra men missade sina inledande chanser (ett och annat öppet mål bland annat) och när Svenljunga istället tog vara på sina chanser framåt så blev MIF:s uppförsbacke tydligare än Sveriges oförmåga att slå en boll på mål i EM.

Danne reducerade till 2-1 på straffretur i 34:e minuten men nästan direkt efter fick Svenljunga en frispark i lämpligt läge som Robin Dennis kunde lägga direkt in i mål. Där började raset. MIF tappade in ytterligare två bollar innan domare Ivarsson blåste av till halvtidsvila. Vilken kalldusch!

Men skam den som ger sig. Månstad gick ut till andra halvlek med ny taktik och ändrad uppställning och redan efter sex minuter kunde Mange reducera. Lyckan blev dock kortvarig, redan i anfallet efter kunde Svenljunga kontra in ännu ett mål.

Men skam den som ger sig. I 63:e minuten forcerade Mackan Magnusson in ytterligare ett reduceringsmål. Lyckan blev dock kortvarig, redan i anfallet efter kunde Svenljunga kontra in ännu ett mål.

Men nu fick det minsann vara slut på kalaset. De sista 25 minuterna hade Månstad stolpträffar, ribbträffar, bollar strax utanför och de som gick på mål räddades av Svenljungas duktige målvakt. MIF försökte och försökte, men det gick helt enkelt inte vår väg ikväll.

Månstads IF Erik Gripestam

Av: Erik Gripestam

Erik är MIF:s webbutvecklare och (äntligen) en av de äldre gubbarna i laget. Han skrev koden till den allra första hemsidan för 17 år sedan och på den vägen är det.