Marbäcks IF – Månstads IF 3-3 (2-2)

Serien går mot sitt slut och det är dags att börja samla poäng.. Poäng skulle det också bli, dock inte tre sådana.

Marbäck tog snabbt ledningen i matchen. Minuten hade knappt hunnit gå innan Marbäck hade nätat 1-0, i sitt första anfall. En krossboll i djupet togs ner, följdes av en pass in i straffområdet och ett lågt skott i nät in bakom Johan. För Månstads del var det inte mycket som stämde försvarsmässigt de första minuterna, vilket gav uppförsbacke direkt.

Månstad spelade dock upp sig något. I 17:e minuten skapades ett fint läge då Marcus J fick till ett bra skott mot bortre. Målvakten fick sträcka ut och tippade ut skottet till hörna. Istället blev det Marbäck som minuten senare fick utelning, efter ett misslyckat försök av Månstad att ställa offside. Marbäcksspelaren som löpte i djupet kunde peta bollen förbi en utrusande Johan och bredsida in 2-0. Nej, nu fick det vara nog!

Mackan tog en frispark i 23:e minuten, som hittade Lillstinsens panna. Kristians nick tog i kryssribban och Andreas var framme på returen, men målvakten plockade upp skottet. Sex minuter senare kom dock utdelningen. Kurk la en pass upp mot Pontus, men den nickades undan av en försvarare. Rensningen plockades dock upp av Henke. Han passade in till Lillstins som klev förbi försvaret och skottade in 2-1 i bortre.

Månstad spelade riktigt bra de sista 20 minuterna och plockade innan halvtidsvilan in Marbäcks tvåmålsledning. I 37:e minuten kom 2-2, då Micke la en boll ut till Pontus. Han drev ner och skottet följdes av lite flipperspel framför mål innan bollen gick i nät via en marbäcksspelare.

Andra halvlek blev inte lika målrik. Månstad började inte andra halvlek bra och hade svårt att hitta rätt. I 74:e minuten gav ett passivt försvar att Marbäck åter kunde ta ledningen, 3-2. Reduceringen kom ock enbart tre minuter senare, på en hörna av Marcus J som Kristian nickade in. Månstad var ikapp igen och tryckte sedan på i slutminuterna. I 87:e fick Kristian till ett bra skott från höger, vilket dock tog ribba ut.

Resultatet blev en pinne vardera för Marbäck och Månstad. I och med detta gick Månstad om Ljungsarp i tabellen, dock på målskillnad då båda lag nu står på 16 poäng. På söndag satsar vi dock på tre poäng när det vankas derby hemma i Månstadparken, då vi tar emot Länghem kl. 15.00. Vi ses där!

/Emelie

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.