Månstads IF – Rångedala IK 0-4 (0-2)

Rångedala hade pressen på sig inför matchen: I toppen av tabellen ligger de tillsammans med Toarp och Äspered. Månstad har stått still på 15 poäng vilket gjort att Sjötofta och Länghem har knappat in något och vi hoppades därför på att kunna sno med oss en poäng i matchen mot Rångedala.

Mitt-i-veckan-match. Planen i månstaparken tog ett icke så frivilligt dop i skyfallet, när det för ett par veckor sedan var dags att ta emot Rångedala. Resultatet blev en framskjuten match och konstgräs på Dalshov.

Rångedala började matchen bäst och hade sedan övertaget matchen igenom, trots ett bra Månstadspel. 0-1 kom efter 25 minuter genom ett inspel mellan våra mittbackar. En djupledslöpande rångedalaspelare petade bollen förbi en utrusande Basse och in i nät.

Det var mestadels Rångedala som stod för chanserna men även Månstad skapade framåt. Dock bjöds Rångedala på ett enkelt mål i 37:e minuten då en rödklädd spelare fälldes vid utkanten av straffområdet. Rångedala tackade, tog emot och satte säkert 0-2. En tuff uppförsbacke för Månstad men det fanns inget att förlora – full fart framåt!

Något mål blev det dock inte för Månstad, utan istället blev det Rångedala som fick dubbel utdelning under loppet av fem minuter. I 76:e sparkade deras målvakt ut en låång boll som den rödklädda var snabbast på. En studs hann utsparken ta i backen innan spelaren sköt på volley och bollen seglade in till 0-3. I 80:e minuten fick de en frispark utanför straffområdet. Frisparken var hårt lagd och skruvade sig över muren. Basse var på bollen men kunde inte tippa den utanför stolparna. 0-4 blev slutresultatet.

För att summera så kunde Rångedala ganska lugnt plocka med sig tre poäng, vilket gav dem en nuvarande förstaplats i tabellen, dock på samma poäng som Toarp och Äspered…

Imorgon, söndag 14/9, är det dags att bege sig till såväl vallokalen som till Bäckavallen i Marbäck. 15.00 är det avspark för Marbäck-Månstad. Vi ses där!

/Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

25 augusti 2014 Kl. 18.30
Månstaparken

Väder: Uppehåll
Publik: 20

KoKoKoErik Bronald
KoKoSebastian Andersson
KoMikael Gustafsson

Brännmärkta av: Syamend och Erik

Minut-för-minut