Månstads IF – Dalsjöfors IF 2-3

Härligt höstväder och fotbollsmatch som avslutning på helgen. Dalsjöfors skapade en farlig chans redan efter någon minut, med en snabb boll ner genom backlinjen. Spelet var därefter ganska jämt, med chanser för båda lag.

När vi närmade oss 20e matchminuten ändrade vi om lite i uppställningen: Marcus Johansson flyttades upp från mitt till anfall och Henke fick ta vänsterkanten istället för John som flyttade in i mitten. Det gav resultat snabbt. Bara minuten senare drev Andreas in i mitten och la en fin boll ut på vänsterkanten. Henke utmanade, vände in och sköt i kryssribban. Både Pontus och Mackan gick för nick på returen, men Pontus fick sedan istället tag i bollen med fötterna. Han vände ut och sköt från liten vinkel in i bortre. Målvakten slängde sig och fick fingrarna på bollen, men det räckte inte för att hindra den från att gå in. 1-0 till Månstad!

Fem minuter senare kvitterade Dalsjöfors. En lång hörna gick förbi Basse som inte riktigt nådde upp. Bollen damp istället ner hos en omarkerad spelare vid bortre stolpen som kunde bredsida in kvitteringen, 1-1.

Ytterligare fem minuter hade förflutit när Bror bröt Dalsjöfors anfall och passade upp till Pontus, som förlängde till Mackan. Han sköt, målvakten lämnade retur och Mackan sköt lågt in i bortre. Åter månstadledning, 2-1! Glädjen blev dock kortvarig, då kvitteringen kom minuten senare. På ett inkast lyckades spelaren vända runt och skotta på insidan av Basse till 2-2.

Halvleken avslutades sedan med två bra chanser för Dalsjöfors. Ett misslyckat försök att ställa offside gav en spelare fritt fram mot mål på en långboll. Basse rusade ut men dalsjöforsaren var först på bollen och petade förbi. I samma stund hann Andreas upp och kunde trycka till i skottögonblicket så att skottet gick utanför. Minuten senare kom många dalsjöforsspelare upp i anfall och ett skott avlossades från vänster. Basse räddade med vänsterhanden men returen gick upp till en grönklädd spelare vars skott dock Bror täckte ut.

Andra halvlek blev inte lika målrik. Månstad tappade mycket av sitt spel från första halvlek och fick i början av andra inte mycket att stämma. Det gav möjligheter för Dalsjöfors som redan i 46:e minuten spelade in i straffområdet och skottade in bakom Basse till 2-3.

Månstad spelade sedan upp sig något och spelet jämnade ut sig men Dalsjöfors höll ifrån och resultatet 2-3 stod sig. Med vetskapen om att Dalsjöfors är ett spelstarkt lag satsade vi på att ta poäng vilket under större delen av matchen kändes möjligt. Tyvärr räckte det inte ända fram och vi får ta nya tag redan på onsdag då vi tar emot Rångedala kl. 19.00. Observera att matchen spelas i Dalstorp på konstgräset. Vi ses där!

/Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.