I första halvlek tryckte Månstad på framåt och hade det mesta av spelet. Det var dock Svenljunga som var närmst att ta ledningen i femtonde minuten, genom en nick över […]

I första halvlek tryckte Månstad på framåt och hade det mesta av spelet. Det var dock Svenljunga som var närmst att ta ledningen i femtonde minuten, genom en nick över Basse som gav Svenljungaspelaren öppet mål. Bollen gled dock över hans fötter i det blöta gräset och smet förbi mål. Minuten efter fick Marcus Johansson ett bra läge men skottet gick över. Det var mestadels spel på hemmalagets planhalva och i 20:e minuten fick Markus J en lucka efter ett inkast och satte ledningsmålet på volley. 0-1 till Månstad.

Tre minuter senare ökades ledningen på av, enligt speakern, Pontus Magnusson. En stark bedrift av en vardagsklädd Pontus med hamburgaren i högsta hugg på Månstábänken. Nej, det var ju Daniel Magnusson som efter en frispark in i straffområdet satte 0-2. Svenljunga gjorde ett par gästspel upp mot Månstámålet och skapade då bra chanser, men 0-2 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek var bara minuter gammal då Svenljunga reducerade på hörna via Linus Larsson. Månstad svarade genom att i 48:e minuten utöka ledningen till 1-3 då ett lågt inlägg av Kristian Andersson gav Tom Carslöv öppet mål. Svenljunga spelade upp sig allt mer och vi fick inte ordning på pressen vilket tillät Svenljunga att spela sig igenom. Vi hamnade efter samtidigt som ett taggat Svenljunga ångade på, fast beslutna att ta poäng. 1-3 blev 2-3 genom ett snyggt långskott av Filip Hamrén. Efter en kontring spelas sedan Ulf Emanuelsson fri och sätter 3-3-målet.

Svenljunga med vind i seglen och ett kämpande Månstad i motvind. Med ett par minuter kvar av matchen mottog Erik Rosell det röda kortet och kort därefter fälldes en Svenljungaanfallare i straffområdet av en utrusande Basse. Straffen förvaltades av Marcus Eklund och därmed fastslogs slutresultatet 4-3. En stark vändning av Svenljunga och en första halvlek som vi tar med oss till nästa match.

På måndag 13 maj kl. 19.00 tar vi emot Ljungsarp i Månstáparken. Vi ses där!

Skribent: Emelie Olsson