Detta var en trevlig hemmapremiär, som slutade med en klar och rättvis Månstáseger. Det är alltid lika kul att komma ut och spela på vår egna fina gräsmatta. Bra jobb […]

Detta var en trevlig hemmapremiär, som slutade med en klar och rättvis Månstáseger. Det är alltid lika kul att komma ut och spela på vår egna fina gräsmatta. Bra jobb och en extra eloge ska våra planansvariga tilldelas en dag som denna.

MIF startade i ett friskt tempo och bevarade boll på ett sätt som de flesta inte sett oss göra tidigare. Vår tränare Syamend gick innan match igenom taktiken för att vinna och den lyckades. Idag spelade vi med rak backlinje och med våra snabbaste spelare på kanterna där vi också lyckades få ut bollarna och vinna mark. Våra två stabila anfallare Kristian och Pontus fick flyt på bollen direkt och lyckades också sedan fördela ut dessa till våra andra spelare.

Första målet kom i ett tillknycklad situation i straffområdet. Kristian gjorde först en utsökt tvåfotare och sedan avlossade han ett hejdundrande skott som vi alla trodde skulle gå skyhögt över men tro det eller ej, bollen satt i nättaket bakom en helt ovetande Sjötoftamålvakt. Ett par minuter senare kom Månstads andra mål, Kristian avlossade denna gång från straffområdeslinjen.

Inte långt därefter så fick Månstad en hörna och Robin Svensson som för övrigt gjorde en kanonmatch steg fram och serverade Erik Bronald vid första stolpen. Erik riktade pannan åt rätt håll och bollen flög som en projektil in i målvaktens högra hörn. Det var en massiv press mot Sjötoftas mål och de fick inget att stämma.

Som traditionen bjuder så råkade Månstads Kristian ”Lill-Stinsen” Andersson och Sjötoftas David Norström hålla sig aningen för nära varandra och det slutade som förra året med att David vrickade foten och linkade av. Inte långt efter denna situation så nickade Månstads Erik Bronald ihop med en Sjötoftaspelare som därefter fick åka till Värnamo och sy ihop sitt ögonbryn. Alla dessa situationer var tråkiga olyckshändelser och vi hoppas att de snart är tillbaks och fightas igen, vi önskar dom all lycka.

Kristian Andersson var riktigt på målhumör och efter att ha missat öppet mål och nickat över förra matchen tog han igen det idag med ytterligare två mål. Fjärde målet får vi nog tillägna de planansvariga eller Rikard Bonander som bultade planen i lördags. Rikard måste glömt att bulta en liten fläck framför målområdet då bollen snöpligt studsade över en framrusande Sjötoftamålvakts fot. Kristian Andersson som stressade den stackars målvakten kunde lätt springa förbi och slå in 4-0. Så kan det gå. Sista målet och det som fullbordade slutresultatet 5-0 kom på en hörna från Erik Rosell. Än en gång var målkungen Kristian Andersson där och forcerade in bollen.

Det ska också sägas att en målkung inte skulle funnits i denna match om inte resten av laget varit på alerten och serverat både Kristian och Erik. Bra jobbat laget. Vi säger också välkommen till Daniel Magnusson som precis har varit i Norge och vunnit Norska mästerskapen i innebandy, härligt att ha dig hemma och i laget igen.

Då är det bara nu att ladda om till nästa match som blir i stora Svenljunga, så lilla Månstads IF mot stora Svenljuga IK.

Skribent: Mathias Andersson