Igår, onsdag, tog serieledarna emot Månstad hemma på Lundavallen. Månstad var taggat och hade gett sig den på att bjuda upp till hårt motstånd. Matchens första halvlek var jämn. Båda […]

Igår, onsdag, tog serieledarna emot Månstad hemma på Lundavallen. Månstad var taggat och hade gett sig den på att bjuda upp till hårt motstånd. Matchens första halvlek var jämn. Båda lag skapade fina chanser framåt, men det var Äspered som först fick bollen i nät efter dryga kvarten spelad, genom Andreas Nyberg. Månstad arbetade för kvittering och skapade flera chanser där både stolpar och ribba envist var i vägen. Äspered var riktigt vassa framåt då då de på mitten fick chans att vända upp och komma rättvända mot mål. Marcus M och John lyckades bra med att stoppa Äspereds  innermittfältare, men då de kom loss skapades det farliga chanser. Som sagt, en jämn första halvlek med en avgörande skillnaden mellan lagen: Äspered satte sina lägen medan Månstads skott och nickar gick allt från strax utanför, till målvakten och i målramen. Det hann bli både 2 och 3-0 innan halvleken var över.  I 38:e minuten nätade Asmir Topic och Andreas Nyberg satte säkert bollen i nät på straff minuten innan halvtidsvila.

Syamed peppade laget i halvlek och uppmanade till full fart framåt. Sett till spel och chanser hade vi goda möjligheter att reducera/vända matchen målmässigt.Månstad fortsatte således i samma anda som i första halvlek och det var Alexander Nilsson, nyligen hemkommen från Halmstad, som satte kvitteringen till 3-1 i 53:e minuten. Det tog dock bara tre minuter för Äspered att öka på sin ledning till 4-1, åter genom Nyberg. Månstad fortsatte att skapa chanser, liksom Äspered, där båda lagen vid ett tillfälle vardera fick rensa på mållinjen. Äspered hade stundtals svårt att hitta rätt i positionerna och stördes märkbart av Månstads aggressiva spel. I 59:e minuten fick Månstad straff och Alexander satte den säkert i målvaktens nedre vänstra hörn. Månstad skapade flera chanser, med bland annat ett snyggt skott från Robin strax utanför straffområdets vänstra hörn, där bollen smet precis utanför bortersta stolpen.  Resultatet 4-2 stod sig dock tiden ut. Nästa match är på söndag, 16/6, kl. 15.00, då vi tar emot Hällstad hemma i Månstadparken. Vi ses där!

Skribent: Emelie