Träningsläger & Månstads IF – IF Knallen 0-2 (0-1)

Helgen 4-6 april var det träningsläger för Månstads IF. Detta år var det läger av mindre skala, då vi höll oss hemma i Månstaparken.

Basse på straffLägret startade med kvällsträning i Ulricehamn varpå det var nattmacka och pumpa luftmadrasser i parken som gällde. Lördagen startade med en lättare träning, med flera lekar, bland annat en till sist utdragen straffsparkstävling där Mathias och Ivarsson fick övergå till att skotta med vänsterfötterna för att nå ett avgörande. Vinnare: Mathias, numer ”vänstersläggan”, Andersson.

Klubbmästerskap 2014Efter att ha studerat fotboll (Stryktipset) hemma hos Bror och Nord, alternativt hejat fram Tranemo IBK till serieavancemang till div. 1, började det dra ihop sig till helgens höjdpunkt: Klubbmästerskap. Förra året var det Jocke Berg som gick vinnande ur FIFA-turneringen. I år stod bordshockeyturnering på schemat där John-John tog hem segern, givetvis efter att jag lät honom vinna i första matchen…

Magnusson mot IF KnallenSå kom då söndagen och lägrets avslut: träningsmatch mot IF Knallen.  För att sammanfatta det hela enkelt så var det inte lägrets höjdpunkt. Första halvlek kom vi aldrig riktigt in i matchen utan hamnade fel och efter vilket gjorde att vi fick jaga en hel del och att vi inte fick ordning på något riktigt eget spel. Istället var det Knallen som förde spelet, vilket gav utdelning efter 20 minuter, på en hörna som vickades in vid bortre stolpen efter att markeringsspelet inte fungerat, 0-1.

I början av andra halvlek blev spelet något bättre för Månstads del och det skapades lite framåt. En farlig chans fick vi till efter skott av Mathias där vi inte kunde förvärva returen. Närmre än så blev det dock inte utan Knallen kunde istället sätta 0-2 och ro segern i land.

Nu är det enbart en träningsmatch kvar innan serien drar igång fredag 25 april, då vi möter Gånghester/Målsryd borta kl. 18.30. Men som sagt, innan dess har vi en träningsmatch kvar, på lördag 14.00 borta mot Kindaholms FF. Då får vi förhoppningsvis tillbaka våra förlorade söner (innebandyspelarna) som nu byter upp sig till lite ”riktig” sport…

//Emelie

Kategori: Fotboll

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.