Matchreferat: Månstads IF – Café Viskan FS 2-3 (1-2)

Sommarväder kanske både är att ta i och att ge en skev bild av förutsättningarna. Det klassiskt svenska, regniga vädret var bytt mot strålande sol och en behaglig t-shirttemperatur. På Månstads avbytarbänk var det för dagen tunt med enbart två avbytare, varav den ena var Älgen som troget snörat på sig skorna men vad det verkade – mest för syns skull.

Eftersom Syamend inte kunde vara med vid matchen var det jag och Älgen som stod för coachandet. Lätt nervositet över en tunn trupp gentemot ett förmodat starkt Café Viskan blandades med den goa känslan av att för dagen blivit uppgraderad från linjemannatjänst borta i skuggan, till solplats vid bänken.

Viskan var det lag som var mest bollförande i första, vilket gjorde att ledningsmålet 0-1 efter 20 minuter inte var helt oväntat. Basse var på första skottet, men returen gick ut till en viskanspelare som fick öppet mål. Dock skapade även Månstad chanser, så straff till Viskan tio minuter senare kändes snopet. Basse kom fel in i en brytning och straffsparken var inte så mycket att tala om. Optimisten bredvid konstaterade istället att det ju var tur att vi inte fick en utvisning mot oss, för bänken flödade ju inte över av extramålvakter. Viskanspelaren satte sedan straffen säkert, till 0-2. Kvitteringen skulle dock komma för Månstad och det började med att Marcus M gjorde ett ryck utanför straffområdet, blev fälld och fick frispark. Marcus J förvärvade chansen med en riktig pärla in i nät till 1-2.

Trots underläge var det positiv stämning inom Månstad i halvtidsvilan, vilket smittade av sig på spelet i andra halvlek. Även om Viskan fortsatte att ha ett övervägande bollinnehav skapades chanser åt båda håll. En kvart in i andra la Andreas C en frispark till Marcus M som drev ner längs höger kant och gjorde ett inlägg till Remstam som satte bollen i nättaket till 2-2. Vilket inhopp av Remstam som nyligen kommit tillbaka in i spelet! Älgen och jag tar givetvis åt oss all ära för detta resultatgivande byte…

Tio minuter senare var Remstam nära att göra en repris, då på inlägg från Gurra, men fick då bollen för långt bak för att kunna trycka dit den. Viskan kontrade men Basse stod för en snygg dubbelräddning. Kvitteringen hade väckt Viskan som började trycka på allt mer åt månstadmålet.  I 75:e minuten lades en långboll bakom Månstads backlinje och trötta spelare hängde inte riktigt med när Viskan drev fram, spelade in och åter tog ledningen, 2-3. Minuten efter kunde Månstad dock kvitterat på nytt, genom ett volleyskott av Jocke, som dock räddades ut till hörna av Viskans målvakt.

Resultatet 2-3 stod sig tiden ut och vi är, trots förlust, nöjda med vår insats. Nu till helgen är det träningsläger som står på schemat, vilket avslutas med en träningsmatch mot IF Knallen, på Dalshov 12.00 söndag 6/4. Kom och värm upp inför säsongen med oss!

/Emelie

Bonus: Läs vad CVFS själva säger om matchen här

Kategori: Fotboll

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.