Tack Sandra!

Det var ganska tunt med spelare inför bortamatchen mot Svenljunga. Vi skulle dock vara 13 spelare med Bror. Som kanske skulle komma. Som sedan skulle komma men bara spela en halvlek. Som sedan skulle spela även andra halvlek. Och tur var väl det!

När jag skulle skriva texten till matchbladet inför säsongen var vi också ont om folk och det skrivs numer ganska ofta om hur allt färre ungdomar väljer att idrotta, hur andelen fotbollsspelare minskar och klubbar dör ut. Det är ingen upplyftande läsning. I en liten klubb som vår är det så mycket runtomkring som krävs för att klubben lever kvar. Spelare är ju självklart, men spelare kan inte vara med utan att sambon, frun, barnvakten… ställer upp och tar barnen när det är träning eller match. Att ta det själv är inte en liten uppoffring, och jag hoppas givetvis grabbarna ställer upp på samma sätt för er. Hur som helst är vi är väldigt tacksamma för det ni gör! Denna matchdag hade Bror haft sin första arbetsdag sedan tvillingarna föddes och Sandra hade således axlat ansvaret för dem själv. Tack för att du tog tvillingarna själv även på kvällen Sandra!

Det började inte bra för Älgen inför matchen. Domaren ville nämligen inte ha någon som gick med flaggan längs långsidan. Vad skulle nu Älgen ta sig till? Flaggviftandet är ju det enda som kan hålla nervositeten under matchen i schack? Kanske skulle det hjälpa om MIF tog en lugn och betryggande ledning tidigt i matchen. Så blev det dock inte.

Svenljunga satte press direkt i första halvlek och var det lag som hade mest de första 45. De var snabba och tekniska så när vi inte riktigt var på tå hade vi svårt att komma rätt. I 17:e minuten fick Svenljunga första riktigt vassa läget, med ett skott från nära håll, som Miche räddade.Två minuter senare fick MIF en frispark strax utanför Svenljungas straffområde. Mackan Johansson drog på skott som gick genom muren, men bollen tappade både riktning och fart när den träffade SIK-spelare. Svenljunga fick cirka tio minuter senare ett liknande frisparksläge. Bollen nådde mål men var inget problem för Miche att plocka.

Andra halvlek var MIF mer på tårna och det gav snabbt utdelning. Fem minuter in i andra spelades bollen i djupet till Pontus, som tryckte sig förbi försvararna och skottade mot mål. Svenljungas målvakt Wiktor Piotr Bukszynski räddade men bollen gick ut till hörna för MIF. ”Vilken fin sekvens! Den här måste du skriva upp!” utbrast Älgen och mitt i skrivandet missade jag vem som la hörnan. Hur som helst kom bollen ner hos Marcus M, som spelade bakåt till Bror som drämde till och satte 0-1 till MIF. ”Granqvist-mål” utbrast andre coach Daniel från sidan och här kan jag ärligt medge att jag inte riktigt vet vad det betyder. ”Tur att Bror inte åkte hem” konstaterade Jesper på bänken och vi kan alla hålla med.

Strax efter målet fick Svenljunga frispark igen strax utanför vårt straffområde. Bollen las mot mål och Miche limmade den. Strax efter var MIF i anfall, Pontus kastade sig uppoffrande och fick till ett inlägg mot bortre, där Lasse var så när på att nå bollen och peta in den. Dock blev tajmingen inte hundra och bollen smet förbi honom. Ungefär samtidigt hittade Lucas en ny bästis på bänken, i Johan B, som fick stå ut med att ha en 2,5-åring klättrandes i knät och som ville kolla traktor på youtube tillsammans. På bänken satt även Älgen, fortfarande nervös och upprörd över att inte ha någon flagga att vifta med. Som att inte det vore nog har ”På lyran” gått i pension så det blir inte ens något brännbollspel i år. ”Jag lär få gå och plocka burkar!” klagade den rastlöse lagledaren.

Daniel skulle strax till att byta, förslagsvis med Johan B som kunde behöva en paus från sin nya bästis, men innan det blev av skadade Daniel knät i en närkamp och fick stöttas av plan.

I 70:e minuten såg kvitteringen ut att komma för Svenljunga. Miche gick ut på ett inlägg och räddade bollen från att gå i mål, men den landade hos en fri SIK-spelare som dock fick för mycket kraft och höjd i skottet, så bollen gick över ribban. Två minuter senare la Gripen en hörna som slutade med skott från Mackan J, dock utanför.

Svenljunga tryckte på och jagade mål. I 75:e minuten löpte en SIK-spelare utmed vår backlinje, fick bollen och vände in mot mål. Skottet mot bortre gick emellertid strax utanför stolpen. Det blev inga mål för Svenljunga i matchen utan den slutade 0-1 till Månstad, som tog tre nya poäng.

Trots ett försök att ge Miche några välförtjänta kossor för sin insats, vägrade han ta några. Dock hälsade han att han ville dela ut ”Guldstjärna till hela laget”  i samband med att han meddelade vem som fått kossor.

Nu tar vi några dagars paus från matcher ett par dagar för helgens brännbollscup. Därefter möter vi Grimsås hemma. Måndag 3/6 kl. 19.00 kör vi igång i Parken. Vi ses där!

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

29 maj 2019 Kl. 19.00
Högvalla

Väder: Soligt men kallt
Publik: 48
Domare: Patrik Nilsson

KoKoKoErik Bronald
KoKoMarcus Magnusson
KoPontus Magnusson

Brännmärkta av: Miche

Minut-för-minut
Laguppställning