Snabba mål, åt fel håll, i STT-cupen

Som traditionen föreskriver så inleds året med STT-cup på den gröna mattan i Nittorps ishall. Det började inget vidare, med en läckande termos och kaffe som flödade ut över bänken i avbytarbåset, kvarten innan första matchen skulle starta - inget gott tecken!

Första matchen spelades mot FC Peking. Inte mer än 17 sekunder hann passera på klockan innan det var 0-1 på tavlan i Pekings favör. En månstadpassning bröts på mitten och pekingspelaren kom fri mot Johan. 0-1 sattes på backen och det blev en tung start i cupen för MIF. Magnus avlossade högerkanonen ett par minuter senare, men skottet tog i ribban. En ribbträff stod sedan även Peking för, dock på nick. Efter 9 minuter såg kvitteringen ut att komma, men skotten tog på täckande spelare och i stolpen, så målet uteblev. Med trettio sekunder kvar fick MIF frispark vid mitten av Pekings planhalva. Magnus placerade skottet, som räddades ut till hörna. Magnus fick ett andra försök då hörnan lades mot bortre stolpen. Han lade den lågt i mål och äntligen satt 1-1, med 10 sekunder kvar av matchen. Efter matchen manade Janne på grabbarna att våga hålla mer i bollen och att ”gå hårdare på gubbe”.

Timmen senare stod SWEBIH för motståndet, och även i denna match kom ledningsmålet tidigt. 0-1 till SWEBIH efter 2.45, på hörna genom ett skott från bortre ytan. Halvminuten tidigare hade Gurra fått syna det gula kortet, efter att ha plockat ner en långboll med handen, och han fick bekanta sig med utvisningsbåset. Efter baklängesmålet tryckte Månstad på framåt och utdelningen kom efter 8.25 då Fredrik lade en inspark (”inkast”) mot bortre stolpen, som Mathias nickade in. Trycket framåt öppnade upp bakåt, vilket gjorde att båda lag skapade chanser att ta ledningen. Det blev dock SWEBIH som 10.50 satte 1-2. Andreas och Johan gick på samma boll, vilket gav chans för SWEBIH att plocka upp bollen och näta. Jannes kommentar efter denna match var att vi spelade bättre än i första. Kort och gott: ”Synd!”

I sista matchen hade Limmareds IF pressen på sig. Vinst krävdes för att vinna gruppen och gå vidare till slutspel på lördagen. Matchen var jämn men det blev LIF som drog det längsta stråt. Limmared hade inspark, och ett olägligt byte av MIF gav yta för Limmared. Johan räddade skottet men returen sattes, och så även slutresultatet: 1-0. Även här en bra match av MIF dock, som spelade upp sig gruppspelet igenom. Trots fattig poängskörd var såväl spelare som tränare nöjda med spelinsatsen i cupen.

Vinnare på herrsidan blev Dalstorps IF och på damsidan var det Westbo United som kammade hem förstaplatsen.

Kategori: Fotboll

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.