Matchreferat: Nissafors IS – Månstads IF 1-2 (0-0)

Så var det dags för årets första träningsmatch för Månstad IF, borta mot Nissafors, vilka i sin tur stod sin femte träningsmatch. Under tiden lagen värmde upp, vid sidan av planen på grund av damlagsträning, utan klagan över utsikten, lyste mannen med visselpipan med sin frånvaro. På grund av diverse strul stod vi således utan domare, vilket fick Gnosjös ordförande att snöra på sig skorna att ställa upp. Redo för matchstart!

Det var Nissafors som började matchen starkast, genom att sätta press mot Månstadförsvaret. Månstad hämtade dock upp sig vilket gav en jämn halvlek med målchanser för båda lag. Nissafors var duktiga i sitt passningsspel, men fick det tufft i försvaret när Månstad tryckte upp och satte fart. Första halvlek slutade mållöst, trots flera chanser att näta för båda lag.

Andra halvlek började som första, med ett undantag: Nissafors satte ledningsmålet, 1-0, när halvleken enbart var någon minut gammal. Månstad började se trötta ut, men det skulle snart komma att förändras. I 75:e minuten löpte Henke på högerkanten och passade in mot mitten till Marcus M som drev ner mot mål, höll undan sin försvarare och satte kvitteringen, 1-1, med ett lågt skott vid förstastolpen.

Efter målet hittade Månstad förnyade krafter och tryckte framåt. Bollarna hade generellt inte riktigt hamnat där de skulle i anfallet, men bara minuten efter kvitteringen fick Sivert på en pärla perfekt bakom backlinjen till en snabb Henke, som enkelt kunde driva ner, finta av målvakten och bredsida in ledningsmålet 1-2. En chansrik halvlek, men resultatet 1-2 stod sig tiden ut.

Som slutord tackar vi Gnosjös ordförande för en väl genomförd domarinsats och hoppas att frugan inte blev allt för nedslagen av din något försenade hemkomst!

/Emelie

Kategori: Fotboll

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.